Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Diana Şoşoacă și-a anunțat candidatura la alegerile prezidenţiale: „Veţi învăţa să respectaţi femeile din România, mamele, soţiile”
WhatsApp
Senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă a surprins scena politică românească marți, în cadrul unei ședințe comune a Senatului și Camerei Deputaților, anunțându-și candidatura la alegerile prezidențiale din această toamnă. 
Diana Şoşoacă și-a anunțat candidatura la alegerile prezidenţiale: „Veţi învăţa să respectaţi femeile din România, mamele, soţiile”

Decizia a fost făcută publică în timpul ultimului său discurs în plen, înainte de a-și începe mandatul de europarlamentar.

„Vreau să le urez doamnelor din Parlament să nu le mai permită grobienilor din Parlament să le jignească. (...) Ar trebui să le respectaţi pe doamnele din aceste bănci, care muncesc, spre deosebire de dumneavoastră", a declarat Șoșoacă, citată de Agerpres.

 

„Nu veţi scăpa de mine”

 

Într-o manieră caracteristică, ea a criticat dur comportamentul unor parlamentari, subliniind necesitatea respectului pentru femeile din legislativul românesc.

Diana Șoșoacă a apărut în plen îmbrăcată într-o haină militară, explicând că aceasta reprezintă un simbol al determinării și curajului.

„Pentru că bărbaţii din România au ajuns să fie cei mai fricoşi, femeile vor îmbrăca această îmbrăcăminte militară şi ne vom apăra ţara şi pe voi bărbaţii fricoşi şi bărbaţii grobieni care s-au făcut de râs în acest Parlament. Şi tot de aici, în această haină militară, cu mândrie şi onoare că am servit patria din Parlamentul României, plec înspre Parlamentul European şi vreau să vă anunţ că ne vom revedea pentru că îmi anunţ candidatura la Preşedinţia României. Nu veţi scăpa de mine şi veţi învăţa să respectaţi femeile din România, mamele, soţiile, surorile voastre," a adăugat Șoșoacă.

În finalul discursului său, Diana Șoșoacă a cerut colegilor parlamentari să manifeste un respect mai mare față de femeile din Parlament, subliniind importanța tratamentului demn pentru toate femeile, fie ele mame, soții sau surori.

Președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, a răspuns discursului senatoarei, urându-i un mandat „mai liniștit” în Parlamentul European, într-o încercare de a tempera tonul provocator al declarațiilor sale.

Cunoscuta pentru stilul său vocal și adesea controversat, Șoșoacă promite să fie o prezență puternică în campania electorală, adresându-se în mod direct nemulțumirilor și frustrărilor unei părți a electoratului românesc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel