Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Detalii noi despre starea premierului slovac. Președintele Peter Pellegrini: „Am vorbit cu Fico. Este în stare stabilă, dar gravă”
WhatsApp
Premierul slovac, Robert Fico, se află într-o stare medicală stabilă, însă încă gravă, după ce a fost victima unei tentative de crimă premeditată.
Noi detalii despre recuperarea lui Robert Fico, prim-ministrul Slovaciei, după tentativa de asasinat

Directorul Spitalului Roosevelt, Miriam Lapuníková, a confirmat că Fico poate comunica și a trecut printr-o singură operație până în prezent. Aceste detalii vin în urma unei declarații făcute de Președintele ales al Slovaciei, Peter Pellegrini, care a menționat că a vorbit cu Fico în spital și că acesta se află într-o situație de sănătate dificilă, dar stabilă. 

 

Președintele slovac: „Am vorbit cu Fico”

 

Peter Pellegrini, președintele ales al Slovaciei, a declarat că a reușit să vorbească cu Robert Fico în spital.

„Era foarte, foarte obosit și nu se mai putea vorbi cu el și nici nu se mai putea vorbi despre situația politică. Am vorbit despre cât de fericit am fost că a supraviețuit și i-am urat însănătoșire grabnică. A scăpat la mustață de moarte", a spus el, explicând că dacă rănile ar fi fost "cu doar câțiva milimetri mai departe, acum am fi vorbit despre el ca despre fostul prim-ministru".

"A fost o conversație foarte personală, ne cunoaștem de peste 20 de ani", a mai spus Pellegrini, explicând că "medicii mi-au spus să fiu scurt".

"I-am spus că suntem alături de el și că îi trimitem multă energie și că va depăși această situație dificilă", a conchis el, conform Il Messaggero.

Ministrul slovac al apărării, Robert Kalinak, și ministrul de interne, Matus Sutaj Estok, au catalogat atacul ca fiind o tentativă de crimă premeditată și motivată politic. Cu toate acestea, au precizat că atacatorul este un individ izolat și nu face parte din nicio mișcare politică organizată.

Starea premierului Fico este încă considerată gravă, iar ministrul slovac al apărării, Robert Kalinak, a menționat că prognosticul rămâne rezervat. El a subliniat că rănile suferite sunt extinse și organismul reacționează cu dificultate. Mai mult, premierul Fico va fi supus unei noi intervenții chirurgicale, de această dată la șold, după ce medicii au reușit să oprească hemoragia din abdomenul său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel