O profesoară de 52 de ani din Huși, județul Vaslui, soțul ei (52 ani), fiul lor (23 ani) și logodnica acestuia (21 ani) au pierit după ce autoturismul în care se aflau a intrat într-o altă mașină care se deplasa din sens opus. Teribilul accident avea loc în octombrie 2019 pe raza localității Bălțați, în apropiere de Târgu Frumos, pe drumul numit „drumul morții“.
Tragedia s-a soldat cu moartea unei familii întregi. Profesoara Manuela D., 52 de ani, soțul acesteia, 51 de ani și fiul Theodor, de 23 de ani, împreună cu prietena sa, Ana B., din Vaslui. Vinovat de producerea accidentului a fost considerat soțul profesoarei, care a pierdut controlul volanului din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum.
Rămași singuri și fără niciun sprijin după moartea fiicei lor și a întregii ei familii, părinții profesoarei moarte s-a adresat instanței, cerând daune morale de la societatea de asigurări la care fusese încheiat polița RCA. Tribunalul Vaslui a obligat societatea de asigurare să achite 2 milioane de lei daune morale pentru cei doi soți septuagenari din Huși, care și-au pierdut unica fiică și unicul nepot în accidentul rutier.
Cele două milioane de lei stabilite în acest caz sunt cele mai mari despăgubiri acordate de Tribunalul Vaslui cu titlul de daune morale. Decizia instanței nu este însă definitivă.
„Nicio sumă de bani nu va putea atenua vreodată trauma suferită de acești oameni, nicio sumă de bani nu va complini absența victimelor și a afecțiunii acestora, însă, dat fiind că doar compensația bănească este posibilă în astfel de situații, aceasta se cuvine a fi acordată pentru considerente îndeobște cunoscute“ a cerut avocatul părinților Manuelei magistraților.
Societatea de asigurare a motivat că suma cerut este neverosimilă „având în vedere că ginerele reclamanților (soțul/tatăl victimelor) a fost singurul vinovat de această tragedie. În atare situație, se impune o oarecare prudență în cuantificarea daunelor morale, fiind greu de crezut că s-ar fi formulat o astfel de cerere și s-ar fi primit astfel de sume dacă nu ar fi intervenit răspunderea contractuală a asigurătorului”, a invocat în fața judecătorilor reprezentantul societății de asigurare.
Judecătorul a stabilit însă suferința celor doi părinți nu trebuie minimalizată prin simplul fapt că ginerele a fost cel vinovat de producerea accidentului întrucât „în mod evident, defunctul nu a urmărit producerea unei asemenea tragedii și suferințele morale sunt aceleași, indiferent de persoana vinovată de producerea accidentului“, potrivit Libertatea.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News