Haideți să ne aflăm cum se fac Coșulețe dulci de Paște, pentru fericirea copiilor și a adulților
Ingredientele de care aveți nevoie:
Aluat de tartă,
jumătate de cană de confetti colorate,
o jumătate de cană de nucă de cocos rasă,
colorant alimentar verde,
ciocolată de lapte, pe care va trebui să o topiți,
migdale în ciocolată albă.
Pentru aluat aveți nevoie de:
2 ouă,
110 grame de făină,
500 grame de zahăr pudră,
200 grame unt,
colorant alimentar verde (alegeți culorile preferate)
coajă de lămâie,
șnururi colorate de lemn dulce, care pot fi cumpărate.
Mai întâi facem aluatul: Puneți făina într-un mixer de bucătărie, împreună cu untul rece tăiat bucăți. Acționați lamele mixerului de mai multe ori până obțineți un amestec nisipos.
Opriți mixerul și adăugați zahărul pudră, împreuna cu oul bătut ușor. Apoi se adaugă și coaja unei lămâi. Porniți iarăși mixerul și lucrați până când amestecul se omogenizează. Transferați apoi aluatul pentru platou și frământați cu mâinile. Trebuie să obțineți un aluat moale si omogen. Înveliți-l în folie alimentară și lăsați-l să se odihnească la frigider pentru cel puțin jumătate de oră.
A venit timpul coșulețelor. Ungem tăvile de brioșe cu puțin ulei. Din aluat, formam biluțe pe care le vom trece prin colorantul alimentar. Aranjați biluțele colorate în interiorul formelor de brioșe coaceți-le timp de 12-15 minute la 250°
În timp ce așteptăm coșulețele coapte, pregătim nuca de cocos, pe care o amestecăm cu colorantul verde. Punem nuca de cocos și colorantul într-o punga de plastic și agităm până nuca de cocos se colorează.
Faceți mânerele mini-coșurilor din șnururile din lemn dulce. Acum scoateți coșulețele din cuptor, care trebuie încă moi. Va trebui să apăsați în centru biluțelor ca să formați un coșuleț.
După ce ați format multe coșulețe, lăsați-le să se răcească bine înainte de a continua cu decorul. Luați ciocolata cu lapte care trebuie să fie topită, și puneți câte puțin în centrul coșulețelor. Dai coșulețe în frigider pentru 15 minute, ca ciocolata să se întărească.
Vă sugerăm și: Tort cu mentă și ciocolată albă: cea mai dulce rețetă pe care ați gustat-o vreodată
Ulterior, adăugați peste ciocolată nuca de cocos, pe care ați colorat-o, anterior, în verde. Adăugați „mânerul dulce”
La final, umpleți coșulețe cu migdalele în ciocolată albă. Și iată, coșurile dulci sunt pregătite pentru fericirea copiilor și a adulților! Poftă bună!
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News