Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Deputatul Nicolae Roman cere anchetarea lui George Simion, liderul AUR
WhatsApp
Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a luat act, luni, de o sesizare a deputatului neafiliat Nicolae Roman prin care acesta cere sancţionarea liderului deputaţilor AUR, George Simion, pentru injurii adresate în timpul şedinţei de plen din 5 aprilie a acestui an. Documentul a fost trimis spre analiză Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor.

Deputatul solicită conducerii Camerei, potrivit Regulamentului, să dispună forurilor competente anchetă parlamentară şi soluţionarea "acestor probleme de indisciplină parlamentară", argumentând că "a fost jignit, în mod repetat" în timpul lucrărilor forului legislativ.

"În data de 05.04.2022, în timpul şedinţei de plen a Camerei Deputaţilor, în jurul orei 10,30 deputatul Simion George Nicolae, care a venit prin stânga locului în care stăteam, m-a anunţat că a analizat cererea mea scrisă, înaintată dumneavoastră, în data de 29.03.2020, şi că nu a fost de acord cu solicitarea, prin urmare m-a eliminat din acele structuri precizate de mine. I-am comunicat că aştept răspunsul scris al dumneavoastră. (...) În câteva minute, acesta a revenit prin dreapta locului în care stăteam pe scaunul de şedinţă şi mi-a adresat cuvinte ce nu pot fi reproduse. După aceea, a făcut un ocol şi venind prin spatele meu a continuat să profereze injurii, dovedind astfel mari carenţe educaţionale şi tare comportamentale", se arată în sesizarea trimisă de deputatul neafiliat conducerii Camerei Deputaţilor.

El cere astfel anchetarea acestei situaţii, mai ales "pentru a împiedica ca pe viitor subcultura să pătrundă în plenul Camerei Deputaţilor".

Pe 28 martie, deputatul Nicolae Roman a anunţat că va îşi va desfăşura activitatea ca parlamentar neafiliat şi va părăsi grupul AUR.

"Daţi-mi voie să folosesc acest microfon pentru a îmi cere scuze tuturor prietenilor mei, pe care se pare că i-am indus în eroare asupra a două persoane. Una dintre ele mai în vârstă, un proverb zice - lupul îşi schimbă părul, dar năravul, ba. Alta, care se apropie de jumătatea vieţii, dar sunt convins că nici până la sfârşitul ei şi nici cu încă o viaţă nu va putea face demonstraţia celor şapte ani de acasă. Având în vedere cele spune acum şi aici, vă anunţ că din acest moment, având în vedere prevederile Regulamentului Camerei Deputaţilor, articolul 13, alin. 6, coroborate cu articolul 14, din acest moment îmi voi desfăşura activitatea ca deputat neafiliat în Circumscripţia 10 Buzău", a spus atunci Roman, în plenul Camerei Deputaţilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel