Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Deputatul George Simion scapă de dosarul penal și rămâne cu permisul de conducere
WhatsApp
Liderul partidului AUR, George Simion, afirmă că dosarul penal deschis pe numele său după ce ar fi condus cu permisul suspendat a fost clasat.

„Vești bune: Dosarele mele «penale» au fost clasate: conduceam mașina cu carnet valabil, scrie negru pe alb. Totul a fost orchestrat pentru a distruge protestul”, a scris George Simion, vineri dimineață, pe pagina sa de Facebook.

Amintim că la sfârșitul lunii septembrie, Poliția i-a deschis un dosar penal lui George Simion după ce ar fi condus cu permisul suspendat, potrivit unui comunicat al Poliției Române. El a fost surprins la volan noaptea, în Piața Victoriei. Ulterior, polițiștii l-au condus la o secție de poliție după ce au constatat că el avea permisul suspendat ca urmare a unui accident produs la Buzău în luna aprilie 2022, potrivit comunicatului citat.

Deputatul George Simion scapă de dosarul penal și rămâne cu permisul de conducere

 'Ieri am primit înştiinţarea oficial, comunicarea din partea Parchetului de la lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care a clasat dosarul în care am fost acuzat pe nedrept că aş fi condus fără permis. În cadrul hârtiilor care ne-au parvenit şi în cadrul ordonanţei de clasare spune clar că, la data de 30 septembrie, nu aveam carnetul suspendat. Eu am fost la 3 noaptea dus cu forţa la Brigada Rutieră, am fost reţinut aici o oră şi jumătate, am fost percheziţionat de trei ori, deşi nu comisesem nicio infracţiune, nicio ilegalitate, după cum arată ordonanţa de clasare. (...) Până acum, n-am putut ieşi în ultima lună în faţa opiniei publice pentru că aveam nevoie de o hârtie oficială din partea unei instituţii din statul român', a explicat Simion, într-o conferinţă de presă susţinută în faţa în faţa sediului Brigăzii Rutiere Bucureşti.

El a susţinut că este pentru a doua oară în ultimii doi ani 'când i se fabrică un dosar de către Brigada Rutieră'. 'Scopul nu e de a primi o condamnare, pentru că, evident, nu există temeiul legal prin care să fiu condamnat, scopul este ca imaginea mea publică să fie afectată, să fie terfelită. Au apărut zeci de ştiri în care eu sunt acuzat că am condus fără permis, pentru că asta a spus Brigada Rutieră şi asta a spus ministrul de Interne, Bode, care a felicitat Poliţia Română pentru abnegaţia cu care a batjocorit statul de drept în România', a adăugat liderul AUR. George Simion a acuzat o comandă politică, afirmând că 'mai multe instituţii au fost implicate' şi că 's-a format o celulă de criză la nivelul Secţiei 1 Poliţie, care s-a gândit cum pot facă să zădărnicească protestul antiguvernamental care era organizat a AUR în alveola Piaţa Victoriei, unde oprirea şi staţionarea nu sunt interzise'.

El a cerut 'demisia imediată' a celor implicaţi. 'Acuz o comandă politică, pentru că singura formă prin care se putea opri protestul nostru era ridicarea mea fizică din Piaţa Victoriei, ceea ce s-a şi întâmplat. S-a inventat un pretext fals, faptul că aş fi avut permisul suspendat, ceea ce arată clar Parchetul de pe lângă ICCJ nu exista aceasta faptă, şi au comis o serie de abuzuri. Primul abuz a fost ridicarea mea, percheziţionarea mea, pentru că beneficiez de imunitate parlamentară şi am fost percheziţionat în trei rânduri.

...) Este evident că ceea ce s-a întâmplat între 29 şi 30 septembrie este o operaţiune de poliţie politică. Constat cu bucurie că magistratura română nu a intrat în acest joc murdar, ceea ce mă face să privesc cu încredere către viitor. (...) Prin prisma faptului că a fost batjocorit statul de drept din România şi instituţii care ar trebui să reprezinte seriozitate, cer măsuri urgente. (...) Scopul era compromiterea mea, ca figură publică, şi compromiterea acţiunii de protest din 2 octombrie. (...) Sunt implicate mai multe instituţii de la vârful statului român, în momentul ăsta ne referim la Brigada Poliţiei Rutiere. Vom înainta procese penale împotriva tuturor celor implicaţi', a transmis preşedintele AUR.

Potrivit unor surse judiciare, pe 30 septembrie lui George Simion i s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având permisul suspendat, după ce a fost depistat de poliţiştii rutieri la volanul unei maşini în zona Piaţa Victoriei, unde se pregătea un protest al AUR. Un comunicat al Poliţiei Capitalei informa că, în cursul nopţii de 29 spre 30 septembrie, în Piaţa Victoriei, poliţiştii rutieri au depistat un bărbat în vârstă de 36 de ani care a condus un autoturism având permisul de conducere suspendat.

Acesta a fost condus la sediul Brigăzii Rutiere, unde i-a fost întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis, respectiv conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având suspendată exercitarea dreptului de a conduce. Pe timpul intervenţiei, unul dintre poliţişti a fost agresat, în acest sens fiind sesizată unitatea de Parchet competentă în vederea continuării cercetărilor pentru o posibilă faptă de ultraj, se mai arăta în comunicat.

Ce spunea Poliția despre Simion

 

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, în cursul nopţii, în Piaţa Victoriei, poliţiştii rutieri au depistat un bărbat în vârstă de 36 de ani care a condus un autoturism având permisul de conducere suspendat. Acesta a fost condus la sediul Brigăzii Rutiere, unde i-a fost întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis, respectiv conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având suspendată exercitarea dreptului de a conduce.

„Pe parcursul nopţii, mai multe persoane au tulburat liniştea şi ordinea publică, fapt pentru care organele de poliţie şi jandarmerie au aplicat trei sancţiuni contravenţionale în valoare de 14.200 lei”, mai precizează comunicatul Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

De asemenea, în seara zilei de 29 septembrie, poliţiştii ce desfăşurau activităţi de menţinere a ordinii şi liniştii publice şi a fluenţei traficului rutier în Piaţa Victoriei au depistat un conducător auto care a condus şi oprit un autocar într-o zonă interzisă.

„Acesta a refuzat să se supună dispoziţiei poliţiştilor rutieri de mutare a autocarului din zona interzisă, motiv pentru care a fost sancţionat contravenţional cu 1.450 de lei, fiind dispusă şi măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 30 de zile”, arată sursa citată.

Pe timpul intervenţiei, unul dintre poliţişti a fost agresat, în acest sens fiind sesizată unitatea de parchet competentă în vederea continuării cercetărilor pentru o posibilă faptă de ultraj.

Ulterior, poliţiştii rutieri au dispus măsura ridicării autocarului, folosindu-se în acest scop o platformă de tractare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel