Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Departamentul pentru Românii de Pretutindeni deschide selecţia pentru proiecte dedicate românilor din Ucraina
WhatsApp
Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) anunţă deschiderea procesului de selecţie a asociaţiilor, fundaţiilor şi a altor organizaţii nonguvernamentale în vederea derulării Programului de acordare de burse elevilor etnici români înscrişi în şcolile cu predare în limba română sau cu studiul unor materii în limba română ca limbă maternă din Ucraina.
Departamentul pentru Românii de Pretutindeni deschide selecţia pentru proiecte dedicate românilor din Ucraina / dprp.gov.ro

Bursele se acordă elevilor etnici români cu domiciliul în Ucraina, care studiază în şcolile cu predare în limba română sau cu studiul unor materii în limba română ca limbă maternă din sistemul de învăţământ preuniversitar din Ucraina, înscrişi în anul şcolar 2021-2022.

În cadrul programului, vor beneficia de burse elevii etnici români din clasele I-IV, cuantumul bursei acestora fiind de 2.000 de lei pentru un elev, arată DRP.

 

Se deschide selecţia pentru proiecte dedicate românilor din Ucraina



Sunt eligibile pentru a participa la procesul de selecţie toate asociaţiile, fundaţiile sau organizaţiile nonguvernamentale care aparţin etnicilor români din Ucraina şi au ca obiect de activitate păstrarea, afirmarea şi/sau promovarea identităţii culturale, lingvistice, religioase, etnice a românilor de pretutindeni, cu sediul în regiunile din Ucraina.

Asociaţiile, fundaţiile sau organizaţiile nonguvernamentale trebuie să fie înregistrate atât din punct de vedere legal, cât şi fiscal în Ucraina şi să demonstreze că au capacitatea de a desfăşura în bune condiţii procesul de selecţie a beneficiarilor de burse.

Termenul pentru transmiterea documentelor este 15 septembrie, iar mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul DRP.

Vezi și:

Ambasadorul României în Regatul Spaniei, George Bologan: „Ne axăm pe pregătirea primului summit hispano-român”

 

Agenda următoarelor evenimente bilaterale se axează pe organizarea primului summit hispano-român, a declarat ambasadorul României în Regatul Spaniei, George Bologan, într-un interviu difuzat luni de publicaţia „The Diplomat in Spain”.

„Conlucrăm îndeaproape cu partenerii noştri spanioli pentru a realiza acest obiectiv comun, care implică în primul rând o recunoaştere a relaţiei privilegiate de prietenie între România şi Spania”, a explicat diplomatul român, în contextul în care în 2022 se împlinesc 141 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între cele două ţări.

În ceea ce priveşte situaţia românilor din Spania, George Bologan şi-a exprimat speranţa că, la fel ca alte ţări europene, Spania va permite dubla cetăţenie. „Cred că toată lumea ar avea de câştigat (...) Munca recunoscută, revitalizarea din partea românilor a unor aşezări importante sau sectoare economice, cultura şi spiritualitatea europene care ne caracterizează şi multe afinităţi, cărora li se adaugă numărul în creştere de familii mixte, sunt doar câteva elemente care pot duce la o apreciere obiectivă a posibilităţii ca românii din Spania (cea mai numeroasă comunitate din UE) să poată obţine cetăţenia spaniolă fără a se vedea obligaţi să renunţe la cetăţenia de origine”, a afirmat diplomatul român.

Continuă știrea..

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel