Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Declaraţii ŞOCANTE din partea ministrului Sănătăţii: Suntem un popor de infractori!"
WhatsApp
Sorina Pintea a ajuns la o concluzie dură: "Suntem un popor de infractori". Declaraţia a fost făcută în cadrul unei conferinţe "Inclusiv" pe tema şpăgilor din spitale. Ministrul Sănătăţii a vorbit despre criticile primite după controalele inopinate din mai multe spitale şi despre atitudinea oamanilor şi medicilor în faţa abaterilor de la norme.

"Sunt puţin tristă astăzi , am avut nişte experienţe, hai să spun neplăcute şi cred că este ceea ce ne caracteriează pe noi, ca şi popor. (...) Avem un sistem de sănătate în care se dă şpagă, în care nu există suficientă aparatură - avem anul acesta un buget de investiţii extraordinar - dar ne place, e ok şi aşa, e bine şi aşa, îl bârfim pe la colţuri.

Citeşte şi: Pintea, ținută afară din spital de un paznic: "Știu că sunteți ministru, dar..."

Avem infecţii, închidem secţii din cauza infecţiilor, în sfârşit avem curajul să o facem. Trebuie să o facem, trebuie să intrăm în normal. Nu suntem singura ţară în care se închid secţiile din cauza infecţiilor dar, spre deosebire de alţii, la noi se zice că nu există. Şi vă spuneam că sunt tristă pentru că, în loc să găsim soluţii la probleme, îl găsim vinovat pe ministru că vede aceste probleme. Dacă nu le-ar vedea, l-am găsi vinovat că nu le vede", a declarat Sorina Pintea, la un eveniment organizat de "Inclusiv" privind şpaga din spitale.

 

Pintea: Suntem un popor de infractori

 

Ministrul Sănătăţii a descris diverse situaţii cu care s-a confruntat şi în perioada în care a fost manager de spital dar şi despre criticile suportate după ce a controlat şi închis mai multe unităţi medicale. iar faptul că unii sunt supăraţi că se majorează amenzile pentru încălcările regulilor, au determinat-o pe Sorina pintea să ajungă la o concluzie tranşantă.

Citeşte şi: Sorina Pintea: "NU AVEM locuri pentru marii arși din cauza numărului mare de accidente"

"Am publicat pe site-ul Ministerului Sănătăţii modificarea amenzilor care se acordă pentru măsuri ingienico-sanitare, pentru depăşirea timpilor de staţionare în Unitatea de Primiri Urgenţe. Vă spun foarte sincer, m-a amuzat reacţia unora de după şi mă gândeam, sper să nu mă citeze nimeni, eu cred că suntem un popor de infractori. În momentul în care se măresc amenzile, protestăm. Păi, dacă eu n-am de gand să încalc legea, de ce să fiu supărat că cresc amenzile?".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel