Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
De ce să pui zece căței de usturoi într-un borcan cu miere. Cele mai populare trucuri miraculoase făcute din aceste două ingrediente
WhatsApp
Remediile făcute acasă cu ingrediente naturale sunt miraculoase și ne pot ajuta să îmbunătățim unele procese de bază ale organismului și, în general, ale sănătății noastre. Printre aceste preparate naturiste, se numără unul care este folosit de ani de zile pentru combaterea afecțiunilor precum răcelile enervante sau gripa: usturoiul și mierea de albine, un remediu popular în multe case deoarece ambele ingrediente au proprietăți deosebite pentru sănătate.
De ce să pui zece căței de usturoi într-un borcan cu miere. Cele mai populare trucuri miraculoase făcute din aceste două ingrediente

Totuși, pe lângă aceste proprietăți excelente de atenuare a unor probleme de sănătate, preparatul de miere și usturoi are și alte utilizări la fel de importante. Vrei să le cunoști? Continuați să citiți acest articol StiriDiaspora.ro și descoperiți mai multe despre amestecul de miere și usturoi: beneficii și cum să îl luați.

Citește și De ce să pui un cățel de usturoi în toaletă. Trucul inteligent, aliatul ideal pentru gospodine

 

Miere și usturoi: proprietăți și beneficii

 

După cum am indicat, amestecul de usturoi și miere este un remediu foarte popular în case, deoarece ingredientele sale naturale sunt pline de nutrienți esențiali pentru sănătatea noastră. Pe de o parte, mierea este o substanță naturală produsă din nectarul cules de albine care se remarcă prin bogăția sa în enzime, glucide, vitamine (în special grupa B), compuși fenolici, acizi organici și minerale precum calciu, fier, magneziu, fosfor și potasiu. 

Pe de altă parte, usturoiul este și el un produs plin de proprietăți vindecătoare, deoarece acest bulb al unei plante perene care se remarcă prin conținutul său de aminoacizi precum aliina și alicina (responsabilă pentru aroma sa caracteristică) și alți nutrienți precum quercetina, uleiuri de vitamine esențiale B6 și C și minerale precum potasiu, seleniu și mangan calciu.

Datorită bogăției nutriționale a ambelor alimente, acestea sunt principalele proprietăți și beneficii ale preparatului cu miere și usturoi:

- Proprietăți circulatorii: datorită uleiurilor și acidului ambelor ingrediente, amestecul are un efect anticoagulant puternic care activează fluxul sanguin în corpul nostru și previne unele probleme asociate precum varice și tromboză.

- Proprietăți cardiovasculare: datorită bogăției alicinei din usturoi și enzimelor din miere, acest remediu este, de asemenea, o opțiune bună pentru reducerea atât a nivelului ridicat de colesterol, cât și a trigliceridelor din sânge. În plus, datorită acestor proprietăți, amestecul acestor produse previne și unele probleme cardiovasculare precum hipertensiunea arteriala.

- Proprietăți purificatoare: acest remediu ajută, de asemenea, la eliminarea acumulării de lichide și a altor toxine în organism prin urină, ceea ce este ideal pentru prevenirea retenției de lichide și atenuarea unor afecțiuni asociate precum guta și reumatismul.

- Proprietăți antiinflamatorii: datorită bogăției în uleiuri esențiale și aminoacizi ai usturoiului, acest remediu are și proprietăți antiinflamatorii care sunt de mare ajutor în combaterea bolilor precum artrita.

- Proprietăți respiratorii: usturoiul și mierea au proprietăți antimicrobiene și antifungice care ajută la eliminarea virușilor care provoacă boli precum răceala și gripa. În plus, datorită puterii sale expectorante, este folosit și ca sirop natural pentru ameliorarea simptomelor tipice precum tusea, durerea în gât și febra.

Vezi și Fierbe câțiva căței de usturoi în lapte și bea decoctul: Remediul miraculos care te scapă de o mulțime de probleme. Bunicile noastre știau secretul

 

Cum să luați amestecul de miere și usturoi

 

Acum că știm proprietățile pe care ni le oferă aceste ingrediente naturale, mai jos vă vom explica cum să luați miere și usturoi.

Pentru asta aveți nevoie de:

335 de grame de miere

10 căței de usturoi

1 sticlă de sticlă cu capac

Pregătire și tratament:

Mai întâi, va trebui să cureți și să toci cățeii de usturoi în felii mici. Apoi, turnam cantitatea de miere pe care am indicat-o și usturoiul pe care l-am tocat într-o sticlă de sticlă cu capac.

După ce le-ați adăugat, puneți capacul pe sticlă și lăsați ingredientele la marinat timp de o săptămână într-un loc răcoros și întunecat.

După timpul indicat vei avea gata siropul de miere și usturoi.

Se consumă o lingură pe zi pe stomacul gol (fie simplu, fie diluat în puțină apă călduță) timp de 7 zile la rând. Apoi, fă o pauză de câteva săptămâni și, dacă este necesar, reia consumul.

Încearcă și Sos de usturoi cremos și rafinat. Ingredientul secret care îi conferă o notă delicioasă

 

Cum să luați usturoi, miere și scorțișoară

 

Pe lângă rețeta anterioară, în amestecul de miere și de usturoi putem adăuga și alte ingrediente precum scorțișoara. Acest condiment are o mulțime de flavonoide și uleiuri esențiale care ar spori proprietățile circulatorii și antimicrobiene ale acestei combinații, ceea ce este util mai ales dacă îl folosim pentru a atenua procesele virale sau problemele circulatorii.

Pregătire și tratament:

Pentru a pregăti această rețetă, vom avea nevoie de aceleași cantități pe care le-am folosit pentru remediul anterior, dar adăugând în amestec 1 baton de scorțișoară.

În acest caz, am adăuga 10 căței de usturoi decojit și tocat într-o sticlă de sticlă împreună cu scorțișoara și cele 335 de grame de miere. Apoi, ar trebui să marinăm timp de trei zile într-un loc răcoros și întunecat.

În acest caz, am lua tot o lingură pe stomacul gol (sau diluată într-un pahar cu apă caldă) timp de șapte zile la rând. Apoi am lua o pauză de zece zile si luăm din nou amestecul dacă este nevoie.

Acest articol este doar informativ, la StiriDiaspora.ro nu avem puterea de a prescrie niciun tratament medical sau de a face niciun tip de diagnostic. Vă invităm să consultați un medic în cazul prezentării oricărui tip de afecțiune sau disconfort.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel