Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
De ce să pui o mână de orez cu niște boabe de cafea în șifonier? Rezultatele acestui truc sunt magice!
WhatsApp
Tuturor ne place când hainele noastre miros delicios, atunci când deschidem dulapul și simțim o aromă bogată sau atunci când ne îmbrăcăm hainele preferate și ele degajă un miros curat și proaspăt. Însă, când sunt impregnate cu un miros umed sau vechi, este enervant și penibil. De aceea, astăzi îți vom oferi câteva trucuri pentru a parfuma șifonierul sau sertarele dulapului tău și pentru a elimina mirosul urât.
De ce să pui o mână de orez cu niște boabe de cafea în șifonier? Rezultatele acestui truc sunt magice!

Unele motive pentru care umiditatea și mirosul de „depozitare” ne pot ataca dulapul este pentru că depozităm hainele fără a le usca bine, pentru că le depozităm murdare, pentru că nu aerisim niciodată acele spații, pentru că nu curățăm acel spațiu, pentru că credem că este inutil etc. Chiar și peretele dulapului nostru ar putea fi expus la o scurgere păstrând, pe lângă umezeală, mucegai și ciupercă. În acest caz trebuie să acționăm rapid pentru ca hainele să nu ne fie deteriorate, să evităm problemele structurale și chiar de sănătate.

Abordarea acestei probleme nu va face doar ca dulapul să miroasă mai bine, ci și întreaga cameră și vom evita alergiile enervante și dăunătoare.

 

Trucuri pentru a parfuma sertarele dulapului tău și pentru a elimina mirosul urât

 

Orez și cafea 

Într-un recipient se toarnă o mână de orez, niște boabe de cafea și doi cuișoare. Amestecă-le foarte bine. Turnați acest amestec într-o pungă mică de pânză. Închideți punga și puneți-o într-un colț al sertarului sau șifonierului. Puteți înlocui cafeaua cu frunze de mentă dacă doriți un miros mai proaspăt și faceți câte pungi aveți nevoie.

Bumbac parfumat

Impregnați bile de bumbac cu apă de colonie sau balsamul de rufe preferat. Lasă-le să se usuce. Pune aceste bumbac în spațiile care trebuie parfumate. Aveți grijă unde și cum le puneți, ca să nu vă scurgă și să nu păteze hainele.

Odorizant de rufe de casa

Se amestecă 30 mililitri de apă, 20 mililitri de alcool și 40 mililitri de balsam de rufe. Se toarnă totul într-o sticlă cu pulverizator și se agită. Pulverizați acest amestec pe o cârpă și curățați mobila din dulap. Puteți pulveriza și hainele, dar de la distanță pentru a nu le păta. Înainte de a închide dulapul, lăsați-l să se aerisească timp de aproximativ 15 minute.

 

Ce trebuie să faceți pentru a evita mirosul de mucegai

 

Aerisește-ți dulapul

Deși suntem obișnuiți să deschidem ușile și ferestrele casei noastre pentru ca aerul să circule, nu procedăm la fel cu dulapurile. Dar este necesar să deschideți din când în când ușile dulapului și să le lăsați așa pentru câteva ore, astfel încât să nu se umezească. 

Evită umiditatea

Verificați dacă dulapul dumneavoastră nu are scurgeri de umezeală care trebuie curățate sau reparate. Sezonul ploios intens a făcut ravagii în multe case, umplându-le cu mucegai și pete de umezeală care nu numai că dau hainelor tale un miros urât, dar le pot strica și le pot umple cu ciuperci toxice.

Curățați periodic 

Din când în când, șifonierul tău are nevoie de o curățenie bună. Scoate hainele, curăță spațiile, spală hainele care miros urât, scăpați de ceea ce nu vă mai doriți și aerisiți. Puteți să o faceți o dată pe lună, chiar și o dată la două luni și să o faceți bine pentru ca sertarele și spațiile tale să aibă o aromă proaspătă și curată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel