Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
De ce să pui o cană cu orez în şifonier. Cele mai populare trucuri cu orez
WhatsApp
Probabil că nu știai că banalul orez are o mulţime de întrebuinţări şi în afara bucătăriei. Iată cele mai populare trucuri cu orez.
De ce să pui o cană cu orez în şifonier. Cele mai populare trucuri cu orez

De ce să pui o cană cu orez în șifonier, sau când să-ți bagi telefonul mobil în orez. Descoperă mai jos cele mai populare trucuri cu orez.

Pune o cană cu orez în șifonier

 

Puţine persoane ştiu că orezul poate absorbi umiditatea din şifonier. Astfel, hainele nu vor mai căpăta un miros neplăcut.  Ai nevoi de o cană de orez, puțin ulei esențial, un bol, o bucată de pânză și o bandă elastică. Pune orezul într-un bol şi adăugă câteva picături de ulei esenţial. Se ia o bucată de pânză, se acoperă vasul cu ea, apoi se strânge țesătura cu banda elastică. Se pune vasul cu orez undeva în dulapul cu haine și se înlocuiește după o lună.

Orezul îți poate salva telefonul mobil

 

Printre cele mai populare trucuri cu orez se numără și cel care îți poate salva telefonul mobil. Orezul îți poate salva telefonul mobil dacă l-ai scăpat în apă. Trebuie doar să îl desfaci rapid, să-l ștergi bine cu șervețele de hârtie, iar apoi să pui componentele într-un bol plin cu orez. Boabele de orez pot absorbi umezeala din interiorul telefonului, iar a doua zi este posibil ca acesta să funcționeze din nou.

Cele mai populare trucuri cu orez: Termosul pot fi curățat mai ușor

 

Orezul te poate ajuta să-ți cureți mult mai eficient termosul în care au rămas pete de cafea și mirosuri de lapte, ceai sau cafea. Tot ce trebuie să faci este să pui câteva linguri de orez în termos, să torni puțină apă caldă și să agiți bine. Lasă orezul să stea în termos câteva ore și agită iar. Se clătește bine la final.

Cuțitul blenderului se poate ascuți cu ajutorul boabelor de orez

 

Dacă tot suntem la capitolul ustensile în bucătărie, află că boabele de orez pot ascuți cuțitul de la blender. Cum se procedează: pune câteva linguri de orez în blender, pornește aparatul cel mult un minut și vei simți că lamele cuțitului sunt mai tăioase. Nici măcar nu facem risipă. Boabele de orez nu se strică și pot fi refolosite.

Orezul te ajută să afli când este bine încins uleiul

 

Atunci când vrei să prăjești carne sau cartofi și nu știi exact cum să măsori temperatura uleiului, pune uleiul pe foc și aruncă două boabe de orez. Când acestea încep să sfârâie, înseamnă că uleiul a ajuns la temperatura optimă pentru a prăji carnea. Simplu, nu?

Fructele se coc mai repede cu ajutorul boabelor de orez

 

In momentul în care cumperi fructe exotice crude, le poți grăbi coacerea acasă. Acest truc merge în cazul fructelor de kiwi, banane, mandarine, mango, avocado, mere sau pere sau orice alt fruct care emană etilenă. Cum procedezi: Pune fructele într-un bol cu orez, să fie parțial acoperite, iar în două zile vor fi mai coapte și mai dulci.

 

Sigur știai că orezul este unul dintre cele mai spornice și gustoase alimente, însă acum ai aflat că boabele de orez mai pot fi folosite în casă și pentru alte lucruri utile, în afară de preparate culinare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel