Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
De ce să încălzești faianța din baie cu un uscător de păr. Iată de ce gospodinele recurg la acest truc
WhatsApp
Un uscător de păr poate fi folosit nu doar pentru podoaba capilară, ci și în procesul de curățare a casei. 
Unele gospodine încălzesc faianța din baie cu un uscător de păr. Iată de ce recurg la acest truc. Sursa - pixabay.com

Uscătorul este util pentru a pune lucrurile în ordine în baie, unde există gresie și faianță. Ideea poate părea ciudată, dar suprafețele cu gresie și faianță, care urmează să fie spălate, trebuie încălzite cu un uscător de păr. Sub acțiunea aerului cald, mizeria poate fi curățată mai ușor.

Atunci când folosiți un uscător de păr, nici măcar detergenții nu sunt necesari. Este suficient să luați o cârpă umedă și să ștergeți faianța.

O formulă magică cu doar două ingrediente pentru a șterge și a face podeaua să strălucească ca o oglindă. Un truc simplu pentru gospodine

În loc de detergenți, unele gospodine folosesc produse care sunt literalmente făcute din ingrediente improvizate. 

De exemplu, peroxidul de hidrogen se amestecă cu bicarbonat. Ștergeți plăcile de faianță din baie cu pasta obținută, insistând pe rosturi, care se întunecă în timp.

Înainte de a folosi această pastă, asigurați-vă că ați încălzit suprafața faianței cu un uscător de păr, pentru ca procesul de curățare să fie și mai ușor și mai eficient. 

Vezi și:

 

Amidonul, ingredientul secret al bunicii care rezolvă problemele casnice de zi cu zi: Amestecă-l cu lapte și ai un super-detergent

 

Amidonul este utilizat în mod activ în viața de zi cu zi, în gătit și în cosmetologie. Iată o listă de 8 probleme dintre cele mai uzuale care pot fi rezolvate cu ajutorul amidonului.

Unii oameni nici măcar nu sunt conștienți de faptul că, cu ajutorul amidonului, pot fi rezolvate o serie de probleme cotidiene. Bunicile noastre știau bine utilitatea acestui ingredient ieftin, simplu și la îndemâna tuturor.

Petele de sânge sunt considerate unele dintre cele mai greu de îndepărtat. Multe gospodine consideră chiar că este imposibil să scapi de petele de sânge acasă. 

Există o metodă încercată și testată: trebuie să aplicați amidon, să adăugați puțină apă pentru a face un terci. După ce amidonul s-a uscat, trebuie să fie ușor răzuit cu un cuțit. Îmbrăcămintea poate fi apoi spălată în mod normal.

Ține un tub de pastă de dinți în sertarul cu tacâmuri: Trucul la care recurgeau și bunicile noastre a revenit în actualitate


Arsuri solare. Dacă vă ardeți la soare, este indicat să vă tratați imediat pielea cu soluții speciale și alte tratamente. Cum rămâne cu partea neplăcută a arsurilor solare atunci când nu există niciun remediu disponibil? 

În acest caz, ar trebui să faceți un terci de amidon și să-l aplicați pe zonele deteriorate ale pielii timp de 20 de minute. O astfel de metodă va ameliora iritarea și disconfortul.

Restaurarea cărților vechi. Cărțile care au stat prea mult timp în depozit pot să se mucegăiască sau să aibă un miros neplăcut. Pentru a evita efectele negative, cărțile ar trebui să fie ușor prăfuite cu amidon. 

Aceasta va absorbi o parte din murdărie și din mirosurile neplăcute. În cazul în care cărțile sunt prea umede, lăsați-le să se usuce puțin înainte.

Curățarea animalelor de pluș. Jucăriile moi sunt colectoare de praf și trebuie curățate în mod regulat dacă se murdăresc. Există un truc simplu: puneți jucăria de pluș într-o pungă de plastic, adăugați amidonul și agitați totul bine. 

Jucăria trebuie să stea o noapte în pungă. Dimineața, ar trebui să aspirați jucăria sau să scăpați de amidon în alte moduri.

Va trebui să turnați acest amestec în toaletă o dată pe săptămână. Un truc care îți va ușura viața

Călcatul rufelor. Această metodă a fost folosită de multe gospodine de-a lungul anilor. Ideea este de a amesteca o linguriță de amidon cu 2 litri de apă. 

Se toarnă lichidul într-un pulverizator și se prelucrează hainele înainte de călcare. Acest lucru asigură o călcare de calitate și previne apariția cutelor care strică aspectul.

Scapă de mirosul neplăcut al pantofilor. Amidonul poate fi descris ca fiind un material care absoarbe mirosurile. 

Prin urmare, se poate folosi următoarea tehnică: se toarnă amidon în interiorul pantofului. Acesta va absorbi o parte din mirosuri. După utilizare, pur și simplu scuturați pantofii și folosiți-i în scopul pentru care au fost concepuți.

Curățarea covoarelor. Să scapi de murdăria de pe un covor este întotdeauna dificil. Curățătorii de covoare cu experiență presară amidon pe covor, așteaptă 15 minute și apoi îl aspiră. 

Desigur, nu trebuie să vă așteptați la un efect miraculos. Dar amidonul va absorbi o parte din murdărie, iar aceasta va fi mai puțin vizibilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel