Cei doi sunt cercetați în cadrul unui dosar penal, ce are ca obiect eliberarea ilegală a unor adeverințe de vaccinare anti-COVID-19.
Polițiștii au făcut joi trei percheziții domiciliare în acest caz, în localitățile Pucioasa, Corbii Mari și Aninoasa, din județul Dâmbovița.
Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie-august, o femeie, în calitate de medic de familie, instigată de un bărbat, ar fi introdus, în sistemul informatic, date nereale privind vaccinarea a 10 persoane împotriva COVID-19. Astfel, ar fi fost eliberate adeverințe false de vaccinare și s-ar fi decontat ilegal 400 de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate, pentru presupusa vaccinare a persoanelor.
Sunt români care pun presiune pe medicii de familie să le ofere certificatul de vaccinare, iar în realitate să nu-i imunizeze anti-COVID, a declarat la DigiFM președintele grupului de vaccinologie din cadrul Societății Naționale de Medicină a Familiei, Gindrovel Dumitra. Reacția acestuia vine după ce la Timișoara au apărut suspiciuni că unele persoane au obținut certificate fără a fi vaccinate.
Gindrovel Dumitra a spus că inclusiv lui i s-a întâmplat să vină pacienți să-i ceară doar documentul de imunizare.
Astfel de cazuri s-ar fi petrecut în mai multe zone ale țării, a admis la Digi FM Gindrovel Dumitra.
Medicul a susținut că toți colegii săi au refuzat solicitările pacienților de a le da doar certificatul fără să-i vaccineze:
„Din discuțiile pe care le-am purtat cu colegii mei, pe forumurile noastre de discuții, a reieșit că s-a întâmplat și în altă parte. Dar colegii spun că nu au dat curs solicitării”, a spus medicul.
De la debutul campaniei, în România au fost vaccinate 5.258.814 pesoane, dintre care 5.142.278 cu schema completă.
În ultimele 24 de ore au fost raportate două reacții adverse, iar numărul total al reacțiilor înregistrate de la începutul campaniei de vaccinare a ajuns la 17.012.
CNCAV precizează că 59 reacții adverse sunt în curs de investigare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News