Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„Dacă reușesc să... mergem până în Ecuador!“: Decizie de ultimă oră a procurorilor în cazul lui Dumitru Buzatu, fostul șef al CJ Vaslui
WhatsApp
Președintele suspendat al Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, va rămâne în detenție preventivă încă 30 de zile, conform deciziei luate marți de către Tribunalul Vaslui. 
Dumitru Buzatu, Președintele CJ Vaslui, arestat preventiv pentru 30 de Zile / sursa: Inquam Photos / Octav Ganea

Instanța a respins solicitările avocaților de a impune o măsură preventivă mai puțin restrictivă. Hotărârea tribunalului menționează: "Se menține măsura arestului preventiv luată împotriva inculpatului Buzatu Dumitru, urmând a fi reevaluată periodic în decursul a 30 de zile.", potrivit Antena 3 CNN.

Buzatu ar fi intenționat să fugă în Ecuador

 

În ceea ce privește colegul său de dosar, expertul judecat alături de Buzatu, instanța a decis menținerea măsurii arestului la domiciliu. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au solicitat trimiterea în judecată a dosarului în care Dumitru Buzatu este acuzat de luare de mită și menținerea arestării preventive a acestuia. DNA a argumentat că există riscul ca președintele suspendat al Consiliului Județean Vaslui să fugă din țară în cazul eliberării sale. O interceptare telefonică arată că Buzatu, aflat în detenție, a spus: "Dacă reușesc să... (neinteligibil) mergem până în Ecuador! Vă iau și pe voi!"

Procurorii au subliniat necesitatea menținerii lui Dumitru Buzatu în arest, invocând riscul influențării martorilor. Potrivit rechizitoriului, Buzatu a contactat mai mulți martori și le-a promis că va descoperi cine "a pus la cale această înșelătorie", manifestând un puternic sentiment de răzbunare. DNA a subliniat că măsura preventivă cea mai aspră nu îl împiedică pe Buzatu să influențeze martorii și să-și exercite atribuțiile de președinte al CJ Vaslui din detenție.

Procurorii au adus în discuție și faptul că Buzatu nu manifestă remușcări pentru comportamentul său infracțional, considerând că acesta regretă doar că nu a fost mai precaut pentru a evita răspunderea penală. Apărarea lui Buzatu susține că interceptările sunt scoase din context și că acesta nu are intenții de a fugi din țară sau de a influența martorii. Buzatu a fost arestat pe 27 septembrie curent, fiind acuzat că a primit o mită de 1,25 milioane de lei de la omul de afaceri Emil Savin pentru a facilita finanțarea unui contract al firmei acestuia cu Consiliul Județean Vaslui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel