Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„Proiect finantat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni" iunie - octombrie 2024
https://dprp.gov.ro/web/
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Dacă ar locui în diaspora, le-ar plăcea românilor să acceseze o platformă unde să fie doar artiști români? Rezultate sondaj
WhatsApp
Un sondaj desfășurat pe site-ul ȘtiriDiaspora.ro a oferit o imagine clară asupra preferințelor românilor care trăiesc sau ar locui în diaspora. Întrebarea adresată a fost: „Dacă ați locui în diaspora, v-ar plăcea să accesați o platformă unde să fie doar artiști români?”
Dacă ar locui în diaspora, le-ar plăcea românilor să acceseze o platformă unde să fie doar artiști români? Rezultate sondaj / Foto: Unsplash

Din cei 677 de cititori care au participat la sondaj, rezultatele au arătat o preferință majoritară împotriva creării unei astfel de platforme. Mai exact, 66,8% dintre respondenți, echivalentul a 452 de persoane, au răspuns negativ, indicând că nu ar găsi atractivă o platformă dedicată exclusiv artiștilor români.

Aceștia ar putea considera că diversitatea culturală este esențială într-un mediu internațional și că o platformă care să ofere o gamă variată de conținut din diferite colțuri ale lumii ar putea fi mult mai relevantă și interesantă pentru ei.

Pe de altă parte, 33,2% dintre respondenți, adică 225 de persoane, au manifestat un interes pozitiv față de ideea unei platforme exclusiviste pentru artiști români. O astfel de platformă ar putea contribui la păstrarea și promovarea culturii românești în străinătate, oferind o oportunitate de a descoperi și aprecia talente românești într-un cadru specializat.

Iată rezultatele

1. -imagine fara descriere- (vot-sondaj_47888400.png)

ATENȚIE: Votul reprezintă opinia cititorilor StiriDiaspora. Oricine accesează site-ul poate vota. Nu este un eșantion reprezentativ pentru populația generală. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sondaje Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel