Prăjitura cu căpșune este o rețetă de vară delicioasă și apetisantă care, datorită simplității sale, vă va oferi la fel de multă satisfacție ca un desert mai elaborat. Este foarte ușor de făcut și foarte rapid, de fapt, durează doar 10 minute! Și, credeți-mă, rezultatul final vă va lăsa literalmente fără suflare.
Ca să nu mai vorbim de faptul că acest fruct are proprietăți benefice care îl fac cu atât mai sănătos. Permițându-vă să vă răsfățați cu un mic deliciu care este super sănătos pentru corpul dumneavoastră. De fapt, căpșunele sunt deosebit de bogate în polifenoli, ceea ce le conferă proprietăți antiinflamatorii care ajută la combaterea diabetului de tip 2, a arteriosclerozei, a bolii Alzheimer, a bolilor de inimă și a sindromului metabolic. Dar hai să vedem cum se prepară acest desert!
Timp de preparare: 10 minute
Timp de repaus pentru căpșune: 1 oră
Timp de gătire: 20-25 minute
Refrigerare: 2 ore și 15 minute
Timp total: 3 ore și 45 de minute
Porții: 10
Calorii: 170 pe felie
Ingrediente
125 g făină 00
35 g de îndulcitor stevia (sau, alternativ, 70 g de zahăr normal)
10 g praf de copt
4 linguri de ulei de floarea soarelui
4 ouă mici
1 lingură de oțet alb
1 linguriță de vanilină
1 vârf de cuțit de sare
Suficient lapte
Ce aveți nevoie pentru umplutură
500 ml lapte
80 ml apă
65 g amestec pudră de budincă de vanilie
1 linguriță de amidon de porumb
Ce ai nevoie pentru sirop
80 ml apă
o jumătate de linguriță de îndulcitor stevia (sau 1 linguriță de zahăr normal)
1 linguriță de amidon de porumb
De ce ai nevoie pentru a condimenta căpșunele
500 g căpșune
jumătate de lingură de îndulcitor stevia (sau 1 lingură de zahăr normal)
½ suc de lămâie
Pregătire
Se spală căpșunele, se taie în bucăți mici, se pun într-un castron, se adaugă îndulcitorul stevia (sau zahărul) și sucul de lămâie și se lasă să se odihnească timp de o oră.
Acum spargeți ouăle într-un bol, adăugați îndulcitorul stevia (sau zahărul) și sarea și bateți-le bine cu un tel electric.
Acum adăugați uleiul și oțetul, începeți să lucrați din nou, adăugați vanilina și drojdia, amestecați din nou și adăugați făina puțin câte puțin, amestecând între fiecare adăugare.
După aceea, se unge cu ulei o formă de sticlă de 30×20 cm, se toarnă amestecul și se coace în cuptorul preîncălzit timp de 20-25 de minute la o temperatură de 170°C.
Între timp, se toarnă laptele, budinca de vanilie și amidonul de porumb într-o cratiță, se amestecă cu un tel de mână, se dă focul, se lasă să se îngroașe la foc mic și, când se oprește focul, se adaugă untul.
În acest moment, se scoate blatul din cuptor, se străpunge suprafața cu o scobitoare, se udă suprafața cu lapte, se umple cu cremă și se dă la frigider pentru 15 minute.
Se scurg căpșunele într-o strecurătoare, se toarnă sucul într-o cratiță și se adaugă îndulcitorul stevia (sau zahărul), amidonul de porumb și apa, apoi se amestecă și se lasă să se îngroașe pe foc pentru a obține siropul.
La final, se întinde siropul peste cremă, se ornează cu căpșune și se pune prăjitura la frigider pentru 2 ore, apoi se servește.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News