Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Dacă ai în casă trei roșii și puțină făină, faci un preparat de stă mâța-n coadă
WhatsApp
Dacă ți-ar fi spus cineva că există un aperitiv grozav care se face din doar câteva ingrediente nu l-ai fi crezut. Noi însă venim și cu dovezi. Astăzi vom învăța cum să facem pâine cu roșii, un super aperitiv gata de servit alături de o salată sau de creme tip spread. 
Dacă ai în casă trei roșii și puțină făină, faci un preparat de stă mâța-n coadă

Dacă ai în casă trei roșii, făină și puțină brânză poți să faci cel mai tare aperitiv. Acest preparat se remarcă prin faptul că nu ai nevoie de prea multe ingrediente, iar rezultatul este spectaculos. Pâinicile cu roșii și brânză sunt perfecte de servit alături de o salată, de creme de brânză sau alte spread-uri. 

Iată cum se face!

Ingredientele de care ai nevoie:

 

- 200 grame roșii (3 roșii mici sau două roșii mari)

- 300 grame făină de grâu

- 1/2 linguriță de drojdie uscată

- ceapă verde (5 sau 5 bucăți)

- 220 grame cremă de brânză

Roșii, făină și brânză? Sigur le ai în casă! Mod de preparare

 

Începem prin a tăia fiecare roșie în patru bucăți pe care mai apoi le zdrobim cu ajutorul unui robot de bucătărie. Adăugăm drojdia uscată și apoi turnăm amestecul într-un bol. Acum adăugăm făina și amestecăm cu o spatula sau cu mâinile, formând o bilă. După ce am obținut forma sferică, acoperim aluatul și îl lăsăm să se odihnească timp de 15 minute. 

După ce au trecut primele 15 minute, luăm bila de aluat și o frământăm un minut după care îl mai lăsăm să se odihnească alte 30 de minute.

După o jumătate de oră, așezăm aluatul pe o suprafață de lucru pe care am presărat făină înainte. Se întinde aluatul cu un sucitor într-un dreptunghi foarte subțire.

Vezi și: Dacă ai o pungă de mazăre congelată, ai o cină super delicioasă. Iată rețeta!

Tăiem ceapa verde și o amestecăm cu crema de brânză într-un bol suficient de încăpător. Întindem acest amestec de cremă de brânză și ceapă verde uniform pe aluatul cu roșii. 

Rulăm aluatul ca pe o ruladă și sigilăm la capete. Rulada obținută se presară cu făină și se taie în bucăți de 1 cm.

Punem bucățile de aluat într-un vas cu aburi și le gătim aproximativ 10-12 minute. Aluatul trebuie să se dubleze. 

Apoi încingem uleiul într-o tigaie și, la foc mediu, prăjiți fiecare bucată de aluat, câte trei minute, pe fiecare parte. 

Când este gata, această pâine cu roșii și brânză se servește caldă alături de o salată sau cu alte spreaduri.

Poftă bună!

 

Vezi și: Cum să faci mălai dulce, prăjitura tradițională din Ardeal care te cucerește pe loc

 

-----------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
pixel