Dacă nu știi să faci pâine cu dovlecei, nu rata această rețetă ușoară. La StiriDiaspora.ro îți oferim toți pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a o realiza. Să gătim!
- 200 de grame de făină
- 3 ouă
- 2 dovlecei (600 gr.)
- 100 de grame de brânză cremă
- 1 lingură de drojdie
- 100 de mililitri de lapte
- 50 de mililitri de ulei
- 1 praf de piper
- 1 praf de sare.
Pentru a începe cu rețeta de pâine cu dovlecei, trebuie mai întâi să spălați dovleceii, să le tăiați capetele și să îi dați prin răzătoare. Puteți curăța dovlecelul sau puteți să îi lăsați coaja.
Pune o tigaie cu un strop de ulei de măsline pe foc, iar când este fierbinte adaugă dovleceii, puțină sare și piper. Se călesc aproximativ zece minute. Puneți deoparte.
Într-un bol adăugăm ouăle, brânza, laptele și uleiul, puțin piper și sare. Cu un mixer bateți totul împreună. Se poate face și manual.
În continuare adăugăm făina împreună cu drojdia cernută și batem totul până nu mai rămân cocoloașe.
O așa pâine cu usturoi și ierburi nu o găsești nicăieri. Merită cupa de aur!
Adăugați dovlecelul călit pe care l-ați rezervat și amestecați bine cu o spatulă. Pâinea cu dovlecei este aproape gata!
Într-o tavă alungită, întindeți untul și adăugați o foaie de hârtie de pergament pe lungime. Apoi, adăugați cu grijă amestecul în formă.
Preîncălziți cuptorul la 180 ° C cu căldură în sus și în jos. Odată fierbinte, introduceți tava în centrul cuptorului și lăsați-o aproximativ 30 de minute. După acest timp, înfige o scobitoare în centrul pâinii cu dovlecei, dacă iese uscată va fi gata, dacă nu ar trebui să o mai lași câteva minute.
Scoatem pâinea din cuptor și o așezăm pe un gratar, o lăsăm să se răcească ca să o puteți tăia bine. Ai deja gata pâinea cu dovlecei!
Pe lângă această variantă, menționăm că mai puteți face pâine dulce cu dovlecei, pâine cu dovlecei cu fulgi de ovăz, pâine cu dovlecei fără făină, pâine cu dovlecei vegană, pâine cu dovlecei din grâu integral, pâine cu dovlecei keto.
În plus, puteți face această rețetă combinând diferite brânzeturi preferate. Adaugă ingredientul care îți place cel mai mult!
Poftă bună!
Rețeta Bretzel, covrigi bavarezi: Trucul pentru a avea acea crustă tare și aurie
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News