Aceste gofre din cartofi sunt ideal de preparat cu o varietate de sosuri, de exemplu, brânză, roșii sau cu o salată bogată și variată. Oricare ar fi preferința ta, aceste grofe cu siguranță nu te vor lăsa indiferent. La StiriDiaspora.ro vă explicăm cum să faceți grofe ușoare din cartofi. Să gătim!
- 300 de grame de cartofi
- 1 gălbenuș de ou
- 125 mililitri de lapte
- 50 de grame de făină
- 25 de grame de cașcaval
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 praf de sare
- 1 praf de piper negru proaspăt măcinat.
Pentru a face rețeta de grofe din cartofi trebuie mai întâi să cureți cartofii, să îi speli și să-i usuci cu hârtie absorbantă. Apoi, îi dai pe răzătoare și îi pui deoparte.
Într-un bol adăugăm gălbenușul de ou împreună cu laptele, făina, cașcavalul ras și uleiul de măsline. Se amestecă bine toate ingredientele.
Se adaugă cartofii rași, puțină sare, piper negru proaspăt măcinat și se amestecă bine până se integrează totul.
Poți lăsa aluatul așa cum este sau, dacă îți place mai fin, îl poți mixa cu ajutorul unui mixer electric.
Încălziți farfuriile aparatului de vafe, apoi gătiți aproximativ 7 minute, deși va depinde de puterea mașinii dumneavoastră. Repetați operațiunea până se termină aluatul. Cu aceasta cantitate ies de obicei patru vafe. Pe de altă parte, dacă nu aveți un aparat de vafe, dar aveți niște forme de silicon pentru a le face la cuptor, preîncălziți cuptorul la 180ºC și turnați aluatul în formă. Apoi, gătiți la 180 ° C cu căldură în sus și în jos până când se rumenesc.
Scoateți cu grijă grofele din cartofi și serviți-le calde sau reci, după bunul plac. Dacă ți-au rămas pentru a doua zi și vrei să le savurezi calde, le poți încălzi la cuptorul cu microunde pentru câteva secunde.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News