Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Dacă ai banane și lapte îți iese o înghețată fantastică: Cremoasă și delicioasă, gata în doi timpi și trei mișcări
WhatsApp
O înghețată cremoasă și delicioasă este unul dintre acele deserturi la care este foarte greu să le spui nu. Ai îndrăznit vreodată să prepari înghețată acasă? Este mai ușor decât pare! Cu rețeta de casă pe care ți-o aducem de data aceasta, vei vedea că poți face o înghețată ușoară, cremoasă și delicioasă, mult mai bună decât cea din comerț.
Dacă ai banane și lapte îți iese o înghețată fantastică: Cremoasă și delicioasă, gata în doi timpi și trei mișcări

La StiriDiaspora.ro vă explicăm pas cu pas cum să pregătiți această rețetă rapidă de înghețată de banane de casă. O poți face fără aparat de înghețată, îți trebuie doar un blender, un robot de bucătărie sau un Thermomix. Cu cât bananele pe care le folosiți sunt mai coapte, cu atât va fi mai dulce înghețata de casă. Nu va rămâne decât să alegi cu ce topping vrei să o însoțești și vei avea desertul perfect.

Când se apropie vara, orice rețetă de înghețată care ne ajută să facem față căldurii este binevenită. Citiți mai departe pentru a afla cum să faceți înghețată de banane de casă!

 

Ingrediente pentru a face înghețata de banane de casă

 

- 6 banane (1 sau 2 per porție)

- 3 lingurițe lapte degresat

- 1 linguriță esență de vanilie (opțional)

- 50 de grame de zahăr (opțional).

Pentru topping

- nuci tocate

- fructe uscate

- alte fructe precum afine, căpșuni sau zmeură.

 

Cum se prepară înghețata de banane de casă

 

Pentru a vă pregăti înghețata de banane de casă, va trebui să tăiați fructele în bucăți de aproximativ 4 centimetri. Puneți-le la congelator. Este important ca acestea să fie congelate în momentul preparării.

După ce sunt înghețate, scoateți-le și puneți-le în blender sau robot de bucătărie. Aparatul poate avea probleme la procesarea bananelor, așa că adăugați aproximativ trei lingurițe de lapte degresat. Laptele pe bază de plante, cum ar fi laptele de migdale sau laptele de cocos, vor funcționa perfect, de asemenea, dacă doriți să faceți înghețată de banane vegană de casă. De asemenea, puteți folosi iaurt obișnuit sau iaurt grecesc.

Opțional puteți adăuga esență de vanilie sau zahăr. După cum am spus mai devreme, dacă bananele sunt foarte coapte, va fi suficient de dulce și vei avea o înghețată ușoară de banane de ale cărei calorii nu trebuie să-ți faci griji.

Odată ce ați terminat, puteți servi imediat înghețata de banane de casă sau o puteți păstra la congelator pentru a o savura când doriți.

Toppingurile precum nucile sau fructele mici și tocate sunt delicioase cu această rețetă, așa că mergeți mai departe și încercați câte toppinguri doriți! Vă oferim noi idei? Căpșunile, afinele sau mango se potrivesc perfect cu înghețata de banane.

 

Mai multe rețete de înghețată cu banane de casă

 

Mai jos vă arătăm încă trei rețete pentru a învăța cum să pregătiți înghețate asortate de banane de casă.

Înghețata de banane cu Thermomix

Pentru a face o înghețată de banane de casă sănătoasă cu Thermomix, trebuie doar să le zdrobiți în aparat aproximativ 20 de secunde, cu o viteză progresivă de 5-7-10. Poate va trebui să îl ajuți cu o spatulă să se amestece bine, dar până la urma vei vedea că iese fără cocoloașe. Adăugați laptele dorit și programați 2 minute la viteza 5. Gata!

Înghețată cu banane și ciocolată

Dacă ești unul dintre cei cărora le place să adauge cacao la toate deserturile, avem o veste bună pentru tine: înghețata de banane de casă este delicioasă cu aromă de ciocolată. Doar două linguri de pudră de cacao pură (fără zahăr) vor face toată magia, astfel încât să te poți bucura de o delicioasă înghețată de banane cu ciocolată.

Înghețată de banane de casă asortată

Pentru a face o înghețată de banane de casă asortată uimitoare, puteți folosi tot ce ați învățat în timp ce faceți rețeta de înghețată cu banane de casă. Înghețata asortată este alcătuită din linguri de înghețată cu banane, înghețată cu banane cu ciocolată și înghețată cu banane și căpșuni.

Știi deja să faci înghețată de banane cu ciocolată. Acum, veți avea nevoie doar de 100 g de căpșuni pentru a face biluțele de înghețată cu căpșuni. Așa cum ați făcut și cu banana, căpșunile ar trebui și ele congelate înainte de preparare. Se zdrobesc bananele împreună cu căpșunile până se obține un amestec cremos. Acum, curățați o banană, tăiați-o în jumătate pe lungime și puneți-o pe o farfurie lângă cupele de înghețată. Adăugați toppingurile la alegere, ciocolată sau sirop de caramel, și bucurați-vă!

Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel