Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Curăța mașina de spălat cu acid citric. Gospodinele au dezvăluit cum să eviți deteriorarea aparatului electrocasnic
WhatsApp
Subiectul curățării unei mașini de spălat cu acid citric este disputat de gospodine de mulți ani.
Trucuri simple pentru haine perfecte: Folii de aluminiu, piper și aspirină pentru mașina de spălat / Sursa foto- pixabay.com

Gospodinele care curăță mașina astfel de mulți ani și nu vede nicio problemă. Altele susțin că acidul citric corodează încet piesele mașinii de spălat și o strica. De ce depinde rezultatul?

Sarcina principală a acidului citric este de a dizolva calcarul. Funcționează mai rapid și mai eficient în apă încălzită la 60-90 de grade (cu cât temperatura este mai mare, cu atât reacția este mai rapidă). În consecință, pentru curățarea mașinii de spălat cu acid citric, de obicei este setată temperatura ridicată.

Trucul secret care menține ferestrele curate o perioadă lungă de timp

Acidul citric poate avea un efect negativ în următoarele cazuri:

- Mașina a fost anterior în reparație. Și după dezasamblarea rezervorului, acesta a fost lipit înapoi pe garnitură.

- Curățarea cu acid citric este posibilă numai la o temperatură scăzută de 20 de grade.

- Concentrația mare a soluției.

Nouă trucuri surprinzătoare în care poți folosi pasta de dinți la curățenie

Concentrația acidului se calculează în funcție de apa colectată de mașina de spălat „goală” (fără haine) și de temperatura setată.

Rezervorul,  pompa de scurgere, pompa în sine și furtunul de scurgere, care sunt făcute din polipropilena, nu sunt afectate negativ de acidul citric la o temperatură de până la 100 de grade și o concentrație mai mică de 10%. În același timp, acidul citric funcționează perfect și curăță calcarul.

Din aceasta rezultă că o concentrația sigură de soluție de acid citric pentru curățarea mașinilor de spălat nu trebuie să depășească 10%. Pentru a face acest lucru, este necesar să se determine câtă apă colectează mașina pentru rularea spălării „goale” (tamburul gol). De exemplu, acesta este 1 litru de apă. În acest caz, se adaugă 100 grame de acid citric în tambur sau în compartimentul pentru detergent pentru curățare (200 grame pentru 2 litri).

Curăță rapid robinetele și cabina de duș. Trucul care îndepărtează calcarul pe termen îndelungat

Se setează modul cu temperatura maximă 90-95 de grade. Când temperatura scade, de exemplu la 60-70 de grade, concentrația poate fi crescută la 13% (130 grame de acid citric la 1 litru de apă în tambur).

Atenție: o astfel de curățe este posibila de 2 ori pe an. Amintiți-vă că după fiecare spălare este indicat să ștergeți garnitura cu o cârpă uscată, să lăsați ușa mașinii de spălat rufe deschisă, să scoateți tava și să o uscați. Acest lucru va preveni mucegaiul și va prelungi  durata de viață a mașinii de spălat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel