Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cum și cu ce să curățați vasul de toaletă până ajunge să strălucească: Trucurile și secretele gospodinelor cu experiență au fost aflate
WhatsApp
Curățarea vasului de toaletă nu este o activitate tocmai îndrăgită de gospodine. Iată câteva trucuri ce vă vor scăpa de foarte multe bătăi de cap. Cum și cu ce să curățați vasul de toaletă până ajunge să strălucească.
Cum și cu ce să curățați vasul de toaletă până ajunge să strălucească: Trucurile și secretele gospodinelor cu experiență au fost aflate (Sursa: Pexels.com)

Multe gospodine au cerințe ridicate privind igiena obiectelor sanitare, deoarece sănătatea familiei depinde de curățenia acestora.

Dar, în afară de bacteriile patogene, obiectele sanitare albe ca zăpada își pierd adesea atractivitatea și strălucirea din cauza calcarului, a greșelilor de curățare și de exploatare.

Placa este cauzată de microfisuri care ajung să fie blocate de particule mici și, în cele din urmă, se formează calcar și piatră.

Curățarea în timp util cu ajutorul preparatelor industriale și al trucurilor populare poate contribui la redarea strălucirii instalațiilor sanitare. Să ne uităm la acesta din urmă.

 

Cum și cu ce să curățați vasul de toaletă până ajunge să strălucească

 


Oțet

Oțetul este utilizat pe scară largă în bucătărie și acasă. Datorită proprietăților sale, înmoaie depunerile de placă încăpățânate, făcând posibilă restabilirea albului și a strălucirii după două-trei utilizări. Se poate folosi orice concentrație de produs.

Oțetul va fi mai eficient atunci când este încălzit împreună cu bicarbonat de sodiu și la o concentrație mică de apă.

Chiar și rezervorul de apă al vasului de toaletă poate fi curățat de depunerile de calcar cu oțet. Fiind o soluție 100% naturală care te va ajuta să îl cureți ușor și rapid. Trebuie să ai la cunoștință faptul că e nevoie de o cantitate mare de oțet cât să cuprindă întregul rezervor.

Așteaptă 12 ore și a doua zi golește rezervorul. Trage apa până ce tot lichidul este curs. Poți să folosești la pasul acesta mânuși de cauciuc și lavete sau bureți pentru a freca locurile în care a fost depus calcarul. Dezinfectează cu o soluție frumos mirositoare pentru a dispărea mirosul înțepător și mai apoi clătește cu apă curată.

Acid citric

Dizolvă aproape orice fel de placă prin simpla aplicare a produsului pe suprafața vasului de toaletă și lăsarea acestuia peste noapte. Este posibil ca zonele cu probleme să necesite frecare cu o perie, apoi clătiți cu apă. Repetați procedura dacă este necesar.

Trucurile și secretele gospodinelor cu experiență au fost aflate

 

Hidroxid de sodiu

Acest acid este vândut în magazinele specializate. Îndepărtează calcarul și curăță perfect toaleta.

Pur și simplu presărați pulberea peste noapte și curățați dimineața cu o perie de toaletă.

Bicarbonatul de sodiu

Un binecunoscut înălbitor. Ca și în cazul produselor analogice, cel mai bine este să fie lăsat pe suprafața instalațiilor sanitare și să stea peste noapte, apoi să fie frecat și clătit.

În acest scop, se recomandă să turnați 3 linguri de bicarbonat de sodiu popular în vasul de toaletă peste noapte, după care ar trebui să curățați și suprafața vasului cu o perie de toaletă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel