Friptura de porc este ușor de preparat și are un gust prea bun pentru a fi consumată doar de Crăciun sau la ocazii speciale. Cu puțin know-how, tu și familia ta vă puteți bucura de carne suculentă, fragedă, cu o crustă crocantă. Acest ghid îți va arăta tot ce trebuie să știi despre arta de a coace carnea de porc.
Dacă respectați pașii de mai jos veți obține o friptură de porc fragedă la interior, dar crocantă la exterior. Află și tu secretul marilor bucătari.
Pasul 1
Uscați carnea cu un prosop de hârtie. Cu un cuțit mic și ascuțit, crestați ușor carnea la intervale de 1 cm, fără să tăiați foarte adânc. Puneți carnea crestată în frigider timp de o oră sau chiar peste noapte. Acest lucru ajută la uscarea crustei și îmbunătățește procesul de crăpare.
Pasul 2
Ungeți friptura cu 1 lingură de ulei și un praf de sare după gust. Asigurați-vă că uleiul și sarea au ajuns în crestăturile de pe carne.
Pasul 3
Așezați friptura pe grătarul de sârmă în interiorul cuptorului și puneți o tavă de copt dedesubt. Gătiți-o friptura la 240°C până la 50 de minute.
Pasul 4
Treceți cuptorul la 180°C și gătiți timp de 30-35 de minute pe kg, în funcție de cât de bine vă place friptura gătită.
Pasul 5
După ce este gătită, lăsați friptura să se odihnească timp de 10 minute înainte de a o felia.
Notă: pentru a obține o friptură de porc fragedă la interior, dar crocantă la exterior, obținerea unei temperaturi corecte a cuptorului este esențială. Recomandăm utilizarea unui termometru pentru cuptor pentru a verifica dacă temperatura indicată în cuptor este corectă.
De ce instrumente aveți nevoie atunci când gătiți friptură de porc: un cuțit ascuțit pentru crestare, prosoape de hârtie pentru a usca orice umezeală, sare pentru frecarea cărnii, ață albă de bucătărie necerată pentru a lega friptura de porc, o tavă, folie de aluminiu pentru a acoperi carnea de porc atunci când se odihnește, o furculiță și un cuțit pentru tăiat carnea de porc gătită.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News