Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cum să-ți faci patul un loc mai confortabil. Trucuri pentru a evita durerile de spate
WhatsApp
Patul tău nu este doar un loc în care dormi bine, ci și un loc în care te poți relaxa, poți citi o carte excelentă sau te poți uita la emisiunile tale preferate. Deoarece aceste activități pot avea ca rezultat petrecerea unei perioade destul de lungi de timp întins pe această piesă de mobilier, este important să o faceți cât mai confortabilă. Iată câteva trucuri folositoare
Cum să-ți faci patul un loc mai confortabil. Trucuri pentru a evita durerile de spate / Foto: Unsplash

Dacă te confrunți cu dureri de spate, după o perioadă de odihnă în pat sau un somn lung, înseamnă că ai nevoie de o schimbare. Patul tău nu respectă regulile pentru a fi cât mai confortbail posibil. Iată câteva sfaturi pentru a vă face patul și mai confortabil decât este deja, conform Bright Side. Uită de durerile de gât sau de spate.

 

1. Rotiți sau întoarceți salteaua

 

Multe saltele vin cu un strat superior care nu necesită întoarcere. Cu toate acestea, este de asemenea posibil ca salteaua ta să nu aibă această caracteristică și nici o parte inferioară sau superioară definită.

Dacă acesta este cazul, întoarcerea și rotirea saltelei în mod regulat poate ajuta ca fiecare parte să fie folosită în mod egal și poate preveni ca arcurile sale să se uzeze mai repede la un capăt. În același timp, acest lucru va scădea riscul de a obține umflături incomode și mai exact pentru a aevita durerile de spate.

 

2. Alegeți perna potrivită

 

Alegerea pernei potrivite poate face o diferență uriașă în calitatea somnului, deoarece vă ajută coloana vertebrală să rămână aliniată. În plus, o pernă care asigură o postură sănătoasă te poate împiedica să te trezești cu dureri dimineața, deoarece oferă umerilor, gâtului, spatelui și șoldurilor sprijinul de care au nevoie.

Deși tipul de pernă pentru care optezi se bazează în principal pe preferințele tale personale, obținerea celei potrivite poate depinde de poziția ta de dormit, deoarece aceasta poate determina cât de mult sprijin vei avea nevoie de la pernă. Prin urmare, este inteligent să iei în considerare următoarele informații pentru a te asigura că optezi pentru alegerea potrivită.

Persoanele care dorm pe spate: Perna ar trebui să vă ofere sprijin pentru gât și cap, dar asigurați-vă că evitați ca gâtul să fie poziționat într-un unghi nefiresc. Prin urmare, este recomandabil să obțineți o pernă de grosime medie, care nu este prea plată sau prea plină.

Persoanele care dorm pe o parte: Perna ar trebui să vă țină capul, asigurându-vă că acesta se află într-o poziție neutră, astfel încât să fie aliniat cu coloana vertebrală. Deoarece umărul primește cea mai mare parte a presiunii atunci când dormiți pe o parte, cea mai bună alegere este o pernă mai plină, mai fermă, care să preia o parte din această greutate.

Dormiți pe burtă: Această poziție este considerată cea mai stresantă pentru gât și spate, așa că este indicat să încerci să te obișnuiești să dormi într-o altă poziție. Totuși, între timp, ar trebui să optezi pentru o pernă mai moale și puțin mai puțin plină, deoarece acest lucru îți va ajuta coloana vertebrală să rămână cât mai neutră.

 

3. Spuneți nu așternuturilor ajustabile

 

Deoarece saltelele au adâncimi diferite, este posibil ca cearșafurile să nu se potrivească așa cum ar trebui, ceea ce face ca patul tău să arate rău și inconfortabil. Prin urmare, este indicat să folosiți un cearșaf plat mare și să îl înfășurați cât mai strâns în jurul saltelei. Dacă este necesar, luați un cearșaf care este cu o mărime mai mare decât salteaua.

Puteți face colțuri de spital pentru a vă asigura că cearșaful plat de jos se potrivește perfect în jurul saltelei. Pentru a face acest lucru, urmați acești pași:

1. Așezați cearșaful jos și băgați-l la capătul de jos, asigurându-vă că este neted și strâns.

2. Luați capătul de jos și pliați-l în sus, creând un pliu de-a lungul marginii superioare a saltelei dvs.

3. Îndoiți partea atârnată a cearșafului.

4. Îndoiți cearșaful de sus și băgați-l înăuntru.

 

4. Asigură-te că folosești lenjeria de pat potrivită

 

Dacă aveți tendința de a vă simți prea cald sub pătură, materialele respirabile vor permite aerului să circule și să vă mențină corpul la o temperatură confortabilă. Cele mai bune opțiuni sunt, de obicei, realizate din materiale naturale, cum ar fi bumbacul organic și mătasea. În același timp, acestea pot absorbi transpirația pentru a oferi un plus de confort.

Pe de altă parte, cearșafurile mai groase pot fi o alegere mai bună dacă de obicei vă este frig în timp ce dormiți. În acest caz, cearșafurile din flanelă pot fi ideale, deoarece acestea vă vor oferi căldura de care ați putea avea nevoie.

 

5. Renunță la cearșaful de deasupra

 

În schimb, puneți o plapumă în interiorul unei huse de plapumă din in pentru a folosi husa pe post de cearșaf de sus. Atunci când ai o plapumă, cearșaful de deasupra poate ajunge să se înfășoare în jurul picioarelor tale în timp ce dormi și în cele din urmă să se desfacă. Prin urmare, cel mai bun lucru este să îl elimini.

Ca bonus, eliminarea cearșafului de deasupra te va ajuta să îți faci patul mai repede dimineața.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel