Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cum să speli hainele fără detergent. Șase trucuri naturale de a scoate petele
WhatsApp
Spălarea hainelor fără detergent sună ca un coșmar, nu-i așa? Dar nu este - mai ales când aveți instrumentele potrivite.
Cum să speli hainele fără detergent. Șase trucuri naturale de a scoate petele

Puteți folosi o mașină de spălat sau puteți spăla hainele de mână fără detergent și le puteți face să fie curate și să miroasă proaspăt cu acești cinci pași.

 

Poți spăla hainele doar cu apă?

 

Da, dar depinde de cât de murdare sunt acestea. Hainele albe pot fi spălate cu ușurință fără niciun detergent. Hainele mai murdare, în special cele cu multe pete de noroi sau de mâncare, vor avea probabil nevoie de un pic mai mult ajutor fie din partea săpunului, fie din partea detergentului de rufe.

Apa singură nu va face mare lucru decât dacă hainele sunt foarte murdare. Dacă aveți murdărie, pete de iarbă sau alte pete colorate pe hainele albe, atunci probabil că acestea vor arăta bine după o spălare cu apă, dar, din nou, depinde de cât de grave sunt petele.

 

Alternative naturale la detergentul de rufe

 

În orice caz, dacă hainele tale nu se curăță folosind doar apă, va fi o idee bună să adaugi un detergent făcut în casă, cum ar fi un săpun în baton sau detergent pentru mașina de spălat vase.

Există mai multe moduri simple și naturale de a spăla hainele fără detergent

 

Bicarbonat de sodiu

 

Primul motiv pentru care bicarbonatul de sodiu este o alternativă eficientă de detergent este că este foarte ieftin. Acesta poate fi găsit în orice magazin alimentar și mai mult ca sigur deja îl ai undeva în bucătărie.

Cu toate acestea, există câteva dezavantaje ale utilizării bicarbonatului de sodiu ca alternativă la detergent. Există posibilitatea ca hainele tale să iasă mirosind a sare dacă folosești prea mult în mașina de spălat.

Celălalt dezavantaj major al utilizării bicarbonatului de sodiu pentru rufe este că nu există nicio garanție că toate petele vor fi îndepărtate.

 

Cum se spală rufele cu bicarbinatul de sodiu?

Pur și simplu adăugați 1/2 cană de bicarbonat de sodiu împreună cu hainele în mașina de spălat. Apoi umpleți-o cu apă. La sfârșit treceți printr-un ciclu de clătire rapidă pentru a elimina reziduurile.

 

Borax - unul dintrei cei mai buni înlocuitori pentru detergent

 

Boraxul este o pulbere care provine din bor și poate fi folosit ca o alternativă la detergentul de rufe. Majoritatea oamenilor îl au deja în casele lor, deoarece îl folosesc ca ingredient pentru curățenie.

Unele dintre beneficiile utilizării boraxului pentru rufe includ prețul său scăzut, versatilitatea și eficiența.

Indiferent de tipul de haine pe care le spălați, boraxul cu siguranță le va curăța frumos și proaspăt. Este, de asemenea, o alternativă eficientă de detergent chiar dacă petele sunt prea încăpățânate pentru bicarbonat de sodiu sau săpun.

 

Cum se spală rufele cu boraxul?

Este recomandat să amesteci 2 linguri de borax cu 1/4 cană de oțet sau suc de lămâie pentru a îndepărta petele încăpățânate, în special cele care provin de la vopsea sau spray-uri de vopsea

 

2. -imagine fara descriere- (masina-de-spalat-2.png)

 

Săpun în formă solidă

 

Săpunul în formă solidă, de baton este o alternativă mai naturală la detergentul de rufe, care poate fi folosit pentru curățarea de haine delicate. Acest tip de săpun este grozav pentru că nu conține substanțe chimice dure și permite o spălare delicată. De asemenea, este foarte ieftin și este disponibil în majoritatea magazinelor.

Principala diferență este că nu este eficient pe toate tipurile de pete. Dacă nu ai noroc cu această opțiune, încearcă să folosești fie bicarbonat de sodiu, fie borax pentru nevoile tale de spălare.

 

Lichid pentru vase

 

Lichidul de vase este folosit pentru a curăța vasele, dar poate fi folosit și pentru a spăla hainele de mână. Chiar dacă sună ciudat are un efect destul de puternic de curățare și poate fi un înlocuitor bun dacă rămâi fără detergent de rufe.

Pentru a folosi lichidul de vase ca detergent de rufe, trebuie pur și simplu să diluați săpunul în apă înainte de a adăuga apa în mașina de spălat.

 

Suc de lămâie - un „detergent” bun pentru albirea hainelor

 

Există multe alternative ușoare și naturale de detergent de rufe care pot fi folosite pentru a îndepărta mirosul de transpirație de pe hainele de antrenament. Una dintre acestea este folosirea sucului de lămâie.

Sucul de lămâie este o modalitate naturală, sigură și eficientă de a albi hainele. Dacă dați peste haine pătate sau murdare, nu le aruncați încă.

Încearcă să folosești suc de lămâie pe ele pentru un efect de alb strălucitor.

Dezavantajul acestei tehnici este că nu va funcționa pentru toate tipurile de pete sau țesături. De asemenea, necesită răbdare pentru a vă asigura că funcționează.

 

Utilizarea oțetului

 

Trecerea oțetului prin mașina de spălat îți va oferi în același timp și haine curate și o mașină de spălat curată. Dacă doriți să adăugați suc de lămâie pentru a pronunța nuanța albă a hainelor albe, atunci trebuie doar să amestecați 1/4 cană de oțet cu 1/4 cană de suc de lămâie.

Dacă aveți pete încăpățânate pe haine, atunci adăugați în mașina de spălat aceeași cantitate de bicarbonat de sodiu ca și cea de oțet. Acest amestec ar trebui să vă ajute să îndepărtați orice murdărie grasă sau pete care sunt greu de îndepărtat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel