Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cum să îți readuci la viață puloverele și să-ți salvezi hainele preferate. Trucul care le va face mai moi și mai pufoase
WhatsApp
Tuturor ni s-a întâmplat: teama incredibilă atunci când vezi o bucată de țesătură din puloverul tău preferat de lână sau din cardiganul de cașmir primit de Crăciun, care se întrezărește, umed și zdrențăros, printre hainele umede din mașina de spălat. Apoi disperarea când îl scoți și constați că da, desigur, tivul abia îți ajunge la buric. Nu-l dați încă pe mâna nepoatei dvs. de 5 ani - ar putea exista o speranță.
Cum să îți readuci la viață puloverele și să-ți salvezi hainele preferate. Trucul care le va face mai moi și mai pufoase

Cum poți să îți repari puloverul distrus

 

Înainte de a trece prin tot acest roller coaster de emoții (puloverul micșorat, scânteia de speranță, munca de a încerca să îlrepari, așteptarea și apoi dezamăgirea că nu a funcționat), examinează-ți puloverul pentru a vedea dacă există vreo posibilitate reală de a-l face mai pufos.

Dacă puloverul dumneavoastră este din lână, mohair, cașmir sau confecționat dintr-un alt tip de fire naturale, verificați dacă s-a încrețit tare materialul. Nu puteți reparai o țesătură complet distrusă. Conform specialiștilor, puteți să vă dați seama dacă lâna este complet pierdută examinând dacă puteți vedea fibrele individuale și testând dacă mai există vreo elasticitate dacă trageți o mică secțiune în direcții opuse (țesătura complet distrusă nu se întinde).

 

Ce trebuie să ai la îndemână pentru a-ți repara puloverul

 

Odată ce ați stabilit că există posibilitatea de a vă readuce la viață puloverul, este timpul să adunați uneltele de care veți avea nevoie pentru a face treaba:

- O placă de plută sau de spumă (cam cât de mare este puloverul tău).

- Balsam lichid pentru țesături, șampon pentru copii sau balsam de păr

- Un prosop alb, pufos

- O învârtitoare de salată (opțional)

- Cuie din oțel inoxidabil în formă de T

- O găleată sau o chiuvetă mare pentru înmuiere

 

Cum să îți faci puloverul pufos din nou ?

 

Pasul 1: Umpleți găleata cu apă călduță și adăugați două linguri de balsam de rufe, șampon pentru copii sau balsam de păr. Acest lucru va înmuia fibrele puloverului dumneavoastră, pregătindu-le pentru întindere.

Pasul 2: Lăsați puloverul să se înmoaie în amestecul de apă timp de cel puțin 20 de minute, dar nu mai mult de două ore.

Pasul 3: Scurgeți lichidul, dar NU clătiți puloverul. Stoarceți ușor pentru a scoate umiditatea suplimentară, dar nu îl strângeți tare.

Pasul 4: Așezați puloverul plat pe prosop și înfășurați prosopul și puloverul într-un sul pentru a scoate și mai multă apă. De asemenea, puteți folosi o centrifugă de salată înainte sau după acest pas pentru a usca și mai mult puloverul.

Pasul 5: Așezați puloverul deasupra plăcii de plută. Întindeți-l cât de mult puteți - ușor - și fixați-l cu ace. Acordați o atenție deosebită pentru a nu rupe nicio cusătură dacă trageți prea tare sau în direcția greșită.

Pasul 6: Întoarce-te după aproximativ o oră, întinde puloverul încă puțin și prinde-l din nou cu ace. Repetați acest lucru de mai multe ori sau până când nu-l mai puteți întinde.

 

Aceasta metodă merge folosită la mai multe tipuri de haine

 

Procesul pe care tocmai l-am descris funcționează cel mai bine pe orice tip de fibră naturală, inclusiv lână, cașmir și bumbac (cu condiția să nu fie fetruită). Amestecurile și fibrele sintetice probabil că nu vor răspunde la fel de bine la eforturile de a le dezmorți.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel