Învață cum să gătești ciupercile cu o rețetă simplă: ciuperci sotate. Problema cea mai des întâlnită cu ciupercile este că începi să le prăjești ciupercile într-o tigaie, dar de fiecare dată ceva le face să nu fie ca cele de la restaurant.
În timpul gătitului, tigaia se umple de obicei cu mult lichid de la ciuperci și acestea aburesc și fierb în loc să se rumenească. Însă nu trebuie să fie așa! Există o metodă complet diferită și va schimba modul în care gătești ciupercile acum - nu mai există temutul abur, nici măcar nu mai este nevoie să le amesteci. Pur și simplu se gătesc singure! Ciupercile ies perfect rumenite și gătite - fără textură rea, fără gust fad!
- 1/2 kilogram de ciuperci
- 4 lingurițe de unt sau unt vegan
- 1/4 cană mărar tocat (sau alte ierburi)
- sare, piper, usturoi după gust
1. Spălați și uscați ciupercile. Ciupercile trebuie să fie complet uscate. Tăiați ciupercile în felii.
2. Încălziți în tigaie suficient unt cât să acopere fundul.
3. Încălziți tigaia la o temperatură generoasă, medie spre mare.
4. Adăugați ciupercile în untul topit, amestecați și apoi lăsați ciupercile să se gătească fără a le amesteca.
5. Lăsați ciupercile să se gătească fără a le amesteca!!!
6. Odată ce ciupercile au redus aproape la jumătate și începeți să vedeți marginile aurii și nu mai există aburi, nu mai există lichid și sună și arată ca și cum vor începe să se ardă în curând, atunci adăugați mai mult unt și amestecați/întoarceți ciupercile.
7. Lasă ciupercile să se gătească din nou fără să amesteci. Acest lucru va dura mai puțin timp decât prima parte.
8. Adăugați sare, piper la sfârșit.
9. Adăugați ierburi aromatice dacă folosiți. Merge foarte bine mărarul proaspăt, dar puteți adăuga pătrunjel sau cimbru.
Este ușor! Cum se gătesc ciupercile se rezumă la trei lucruri: căldură, grăsime, timp.
Ai nevoie de căldură mare: nu cea mai mare care ar arde totul, ci suficient de mare pentru a rumeni efectiv ciupercile și nu pentru a le găti la aburi. Eu folosesc de obicei un foc mediu spre mare, dar depinde de aragazul tău.
Grăsimea: aveți nevoie de grăsime mai multă decât ați folosi în mod normal. Ar trebui să fie suficientă pentru a acoperi cu generozitate fundul tigăii. De preferat este untul sau untul vegan, nu uleiul, dar se poate folosi și uleiul. Sugerez să mai folosiți puțin unt la sfârșit pentru aromă.
Și acum, principalul sfat secret despre timp: NU amestecați ciupercile! Adăugați ciupercile în tigaie cu untul topit, amestecați o dată și apoi uitați de ele. În funcție de cantitatea de ciuperci, de mărimea tigăii și de aragazul dumneavoastră, ar putea dura 5 minute sau ar putea dura 10-15 minute. Nu amestecați, oricât de tentant ar fi.
Când trebuie să amestecați: ciupercile se vor reduce la jumătate cel mai probabil și veți vedea că încep să capete margini aurii. De asemenea, nu va mai exista lichid, deoarece se va evapora.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News