Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cum sa faci rapid tort cu iaurt și căpșuni, fără coacere. Salvați rețeta! E prăjitura perfectă pentru toate gusturile și toate vârstele!
WhatsApp
Tortul cu iaurt și căpșuni fără cuptor este o prăjitură delicioasă pe care o putem pregăti în scurt timp. Vom avea un desert grozav! În plus, cu această rețetă putem profita de căpșuni și astfel să ne bucurăm de toate calitățile lor. Dacă nu ai încercat niciodată această combinație până acum, trebuie să știi că este un contrast foarte bun produs de iaurt și căpșuni, deoarece adaugă cremozitatea unuia cu aroma intensă a celuilalt. La fel, este o modalitate grozavă de a-i determina pe cei mici să mănânce acest fruct antioxidant benefic.
Cum sa faci rapid tort cu iaurt și căpșuni, fără coacere. Salvați rețeta! E prăjitura perfectă pentru toate gusturile și toate vârstele!

Fără să folosim cuptorul, chiar și copiii ne pot ajuta să pregătim acest tort pentru a petrece un timp distractiv cu familia. Este ușor, rapid și delicios, ce putem cere mai mult? Continuați să citiți și descoperiți la StiriDiaspora cum să faceți tortul cu iaurt și căpșuni. Vă va surprinde!

Pandișpan 1, 2, 3. Prăjitura parfumată, pufoasă și rafinată, perfectă pentru cei ce nu vor să se complice în bucătărie

 

Tort cu iaurt și căpșuni fără cuptor - ingrediente

 

- 200 de grame de fursecuri

- 100 de grame de unt

- 250 de grame de iaurt

- 300 de mililitri de smântână pentru frișcă (cremă de lapte)

- 100 de mililitri de lapte

- 5 foi de gelatina

- 100 de grame de zahăr (½ cană)

- 300 de grame de căpșuni.

Pandișpan Oreo pufos, fără coacere și fără făină. Rețeta delicioasă din doar patru ingrediente!

 

Tort cu iaurt și căpșuni fără cuptor - mod de preparare

 

Pentru a prepara tortul cu iaurt cu căpșuni, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să hidratezi foile de gelatină într-un vas cu apă rece. Lăsați-le aproximativ zece minute.

Sfat: Puteți înlocui foile de gelatină cu o lingură de pudră de gelatină sau agar-agar.

Între timp, tăiați fursecurile și zdrobiți-le într-un robot de bucătărie. Se pot zdrobi și punând fursecurile într-o pungă și lovindu-le până sunt zdrobite. 

Pune untul într-un castron și pune-l câteva secunde în cuptorul cu microunde pentru a se topi. Puneți fursecurile zdrobite într-un bol, adăugați untul topit și amestecați.

Cu acest amestec de biscuiți și unt acoperiți fundul unei forme detașabile de 18 cm în diametru. Apăsați bine să se compacteze bine în formă și lăsați-l la frigider în timp ce pregătiți umplutura.

Sfat: Dacă tava ta este mai mare, poți crește cantitățile pentru tortul cu iaurt și căpșuni.

Bateți smântâna într-un bol cu ​​tije electrice, de preferință. Adăugăm zahărul puțin câte puțin și fără a opri baterea. Pune deoparte.

Sfat: Crema trebuie să fie foarte rece ca să se monteze bine. De asemenea, îl puteți bate cu un mixer electric de mână.

Se toarnă laptele într-un alt vas și se încălzește puțin la cuptorul cu microunde sau pe aragaz. Scurgeți bine foile de gelatină, adăugați-le în laptele fierbinte și amestecați până se topesc complet.

Adăugați iaurtul în lapte și integrați aceste ingrediente. Poți face tortul cu iaurt și căpșuni cu iaurt grecesc, iaurt natural fără zahăr și chiar iaurt cu căpșuni dacă vrei să sporești aroma acestui aliment.

Adăugați amestecul anterior în frișcă și amestecați cu mișcări învăluitoare pentru ca crema să nu coboare.

Sfat: O altă variantă la fel de delicioasă este să zdrobești câteva căpșuni și să le adaugi la umplutură.

Prăjitura Oreo - desertul delicios gata în doar 30 de minute

Scoatem forma din frigider, turnăm amestecul peste baza de biscuiți, netezim bine suprafața și lăsăm prăjitura la frigider 3-4 ore să se întărească. Dacă poți, lăsa o noapte întreagă mai bine.

Sfat: Dacă nu aveți atât de mult timp, puneți tortul la congelator timp de 1 oră.

Spălați căpșunile și tăiați unele în felii subțiri, iar altele în bucăți mai mari. Scoatem forma din frigider, desfacem prăjitura când este bine coagulată și punem-o într-un platou de servire.

Așezati feliile pe marginea tortului cu fundul plat în jos și vârful de căpșuni deasupra. Dacă întâmpinați dificultăți în lipirea căpșunilor de prăjitură, puteți umezi fructele cu apă sau puteți folosi puțină frișcă ca lipici. Cele mai mari bucăți de fructe le lăsăm să decoreze suprafața. Și gata! Această rețetă de prăjitură cu iaurt cu căpșuni fără coacere este ușoară și delicioasă. Poți să-ți lași imaginația să zboare pentru a o decora în diferite moduri.

 

Mai multe idei pentru a decora tortul cu iaurt și căpșuni

 

Pe lângă așezarea căpșunilor în jurul prăjiturii, puteți decora suprafața cu un strat subțire de dulceață de căpșuni, care se face prin gătirea fructelor cu zahăr și puțin suc de lămâie. O altă variantă la fel de recomandată este crearea unui strat de jeleu de căpșuni prin zdrobirea fructelor, încălzirea unei părți din el în cuptorul cu microunde pentru a dizolva două foi de jeleu hidratat anterior și distribuindu-l pe toată suprafața.

Lapte prăjit. Rețetă desertului cu o crusta crocantă și crema fină în interior

Vrei mai multe idei? Combină tortul cu iaurt și căpșuni cu ciocolată! Cum? Foarte simplu, topește niște ciocolată neagră și aruncă-o pe tort când este caldă. Vei avea un tort frumos plin de arome și texturi. Iar dacă sunteți în căutarea unor variante și mai simple, tăiați diferite fructe și așezați-le deasupra, acestea vor da culoare și savoare prăjiturii.

Poftă bună!

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel