O altă tendință culinară de pe TikTok și-a făcut apariția pe internet și este foarte amuzantă. Această pâine cerească cu nori este făcută din trei ingrediente. Cum este posibilă o asemenea perfecțiune?
Există un motiv întemeiat pentru care atât de multe videoclipuri cu pâine colorată în formă de nori apar peste tot pe TikTok. Este atât de ușor de făcut, încât ai putea să o faci aproape în somn. În plus, există o mulțime de moduri de a o personaliza. Există rețeta de bază, care necesită ouă, zahăr alb și amidon de porumb, dar o poți personaliza cu coloranți alimentari și ingrediente suplimentare, cum ar fi extractul de vanilie.
Dacă stai toată ziua pe TikTok, cu siguranță ai văzut #cloudbread. Cele mai pufoase și impresionante pâini uriașe pe care le-ai văzut vreodată. Cloud bread este, în esență, o bezea coaptă moale, cu unele schimbări de imagine.
Dacă nu sunteți sigur ce este o bezea: este un tip de desert făcut din albușuri de ou bătut și zahăr. Uneori se adaugă un liant (în acest caz, amidon de porumb) pentru a-i da un pic mai multă structură. Meringele au un gust cam de bezea atunci când sunt coapte ușor și sunt puțin crocante la suprafață. Dacă ați mâncat pavlova sau plăcintă cu lămâie și bezea sau macaron, ați mâncat bezea și, prin extensie, pâine „cloud bread”.
Ingrediente
- 3 albușuri de ou: Albușurile de ou sunt cele care dau pufozitate și consistență pâinii „cloud bread”. Dacă aveți de gând să separați singuri albușurile de ou, asigurați-vă că nu scăpați niciun gălbenuș în albușuri, altfel nu se vor bate. Este mai bine să separați ouăle cât sunt reci, dar se vor bate mai bine dacă sunt la temperatura camerei. Puteți, de asemenea, să cumpărați doar albușuri de ou într-o cutie de carton de la magazin.
- 30 grame zahăr: Folosiți doar zahăr alb obișnuit. Zahărul este cel care va stabiliza albușurile și le va lăsa să se umfle și mai mult. Zahărul va face, de asemenea, ca pâinea ta pufoasă să fie doar puțin dulce.
- 10 grame amidon de porumb. Aveți nevoie doar de un pic de amidon de porumb în pâinea „cloud bread”, pentru a vă ajuta să absorbi orice lichid suplimentar din bezea. Amidonul de porumb ajută, de asemenea, să vă facă bezelele strălucitoare.
- Colorant alimentar. Acesta este opțional, dar oferă un aspect spectaculos.
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 300 grade Fahrenheit / 150 grade Celsius și tapetați o foaie de copt cu hârtie pergament.
Bateți albușurile de ou până devin spumoase. Adăugați treptat zahărul și cerneți amidonul de porumb și bateți până când obțineți vârfuri tari. Adăugați colorant alimentar dacă doriți, apoi puneți pe o tavă de copt și dați forma unui nor.
Poți face și o pâine în formă nor care să respecte dieta keto. Se renunță la zahăr și amidon de porumb, dar se încorporează gălbenușurile de ou.
Coaceți timp de 25 de minute și savurați imediat!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News