Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cum să faci lasagna fără carne - varianta perfectă pentru vegetarieni sau pentru cei la regim
WhatsApp
Lasagna vegetariană este preparată cu legume proaspete, fiind un fel de mâncare gustos și consistent care se prepară pentru ocazii speciale, dar nu numai.
Cum să faci lasagna fără carne - varianta perfectă pentru vegetarieni sau pentru cei la regim

Rețeta de lasagna vegetariană cu legume proaspete este un fel de mâncare gustos și plin de culoare, pe care îl puteți servi la ocazii speciale sau la duminicile în familie.

Este ușor de preparat, fiind o modalitate excelentă de a-i face chiar și pe cei care nu sunt prea pasionați de legume să le mănânce. La această variantă se folosesc ardei, dovlecei, ciuperci și broccoli. În funcție de sezon sau de gustul personal, puteți varia sau adăuga unele.

Inevitabilul sos bechamel de casă și mult parmezan ras pentru a face totul mai gustos completează felul de mâncare.

Iată rețeta!

Ingrediente 

 

- 250 g foi de lasagna proaspete

- 2 cepe tip șalotă (ceapă franțuzească)

- 600 g broccoli

- 300 g ciuperci

- 1 ardei gras

- 2 dovlecei

- piper și sare, după gust

- ulei de măsline extravirgin

- 100 g parmezan ras

- 100 g făină

- 100 g unt

- nucșoară, după gust nucșoară

- 1 litru lapte

Cum să faci lasagna vegetariană 

 

După ce spălați și uscați legumele, tăiați ardeii, dovleceii, ciupercile și broccoli în bastonașe sau felii. Într-o tigaie mare, se încinge puțin ulei de măsline extravirgin și se rumenește șalota tocată. Gătim mai întâi ardeii timp de aproximativ zece minute.

Apoi se adaugă broccoli și eventual o jumătate de pahar de apă și se mai fierbe încă 5-6 minute. Adăugăm dovleceii și ciupercile.

Adăugăm sare și piper după gust, amestecăm totul și mai lăsăm pe foc încă 5-6 minute. Lăsăm legumele ușor crocante pentru că vor continua să se gătească în cuptor odată ce lasagna este compusă.

Acum pregătim sosul bechamel: turnăm laptele într-o cratiță și îl aducem la fierbere. Separat, într-o tigaie, se prepară rouxul prin topirea untului, apoi se adaugă făina; se amestecă cu un tel de mână și se lasă să se îngroașe timp de câteva minute.

Când laptele a ajuns la fierbere, se oprește focul și se toarnă rouxul, amestecând foarte bine cu un tel, încercând să se evite formarea de cocoloașe.

Se pune din nou pe foc, apoi se asezonează cu sare și nucșoară. Continuând să amestecăm, gătim până când dă în clocot, astfel încât bechamelul nostru să se îngroașe și să obțină consistența cremoasă dorită.

Lasagna este aproape gata: într-o tavă de copt dreptunghiulară sau pătrată (26x26 cm), turnați câteva linguri de sos bechamel, așezați deasupra foile de lasagna și acoperiți-le cu sosul bechamel și un strat de legume.

Împrăștiem puțină brânză parmezan rasă. Se pun alte foi deasupra și se repetă straturile până când se termină toate ingredientele.

Completăm cu sos bechamel, mult parmezan și un strop de ulei, astfel încât să se formeze o crustă crocantă în timpul gătitului.

În acest moment, tot ce rămâne de făcut este să coaceți lasagna la 180° timp de aproximativ 20-25 de minute (dacă folosiți un cuptor static, prelungiți timpul cu 5-10 minute și ridicați temperatura la 190°).

Poftă bună!

Vezi și: Dacă ai în casă trei roșii și puțină făină, faci un preparat de stă mâța-n coadă

 

---------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel