Rețeta de clătite la sticlă este o rețetă practică și te ajuta să nu faci aproape niciun deranj în bucătărie. Practic, prepari clătitele într-o sticlă banală de plastic. Uită de boluri sau alte recipiente. Doar luați o pâlnie și turnați toate ingredientele într-o sticlă, închideți capacul și agitați.
În câteva minute, amestecul de făină, ouă și lapte va fi bine amestecat și gata de a fi copt.
Este un procedeu rapid și ușor, extrem de util atunci când ne grăbim, nu vrem să folosim prea multe ustensile sau nu le avem la dispoziție.
Citește și: Cheesecake cu Nutella, varianta fără coacere. E desertul perfect de vară
Clătitele sunt un fel de mâncare versatil și mereu popular: putem alege umplutura pe care o preferăm, dulce sau sărată.
Aluatul clasic pe care îl propunem în rețeta de mai jos este unul neutru. Fie că alegi să le servești cu cu Nutella sau gem de fructe pentru a le savura la micul dejun sau la gustare, sau cu șuncă și mozzarella pentru un prânz rapid și ușor, clătitele la sticlă te vor salva de fiecare dată.
Iată cum se fac:
- 125 g făină
- 2 ouă
- 1 vârf de cuțit de sare
- 250 ml lapte
- unt (pentru prăjit în tigaie)
Pentru a face cele mai bune clătite la sticlă, ai nevoie în primul rând de .... o sticlă (de plastic sau de sticlă) și de o pâlnie.
Cum procedăm? E simplu. Se toarnă făina cernută și laptele în sticlă, apoi se adaugă ouăle și un praf de sare.
Închideți recipientul cu capacul și agitați-l pentru a amesteca toate ingredientele. Trebuie să o agităm energic timp de aproximativ 5 minute, astfel încât amestecul din interior să devină omogen. Acum trebuie doar să ne gătim clătitele!
Încălzim o tigaie mare antiaderentă sau o tigaie pentru clătite, adăugăm un fir de unt pentru a unge suprafața și a ne asigura că amestecul nu se lipește.
Se toarnă puțin din amestecul direct din sticlă: consistența va fi destul de lichidă, așa că se toarnă în centru și apoi, prin rotirea tigăii (sau cu ajutorul instrumentului special din lemn), se întinde încercând să se obțină o formă rotundă.
Gătiți câteva clipe, apoi, cu o spatulă mică, întoarceți clătita cu susul în jos și terminați de preparat pe cealaltă parte.
Continuați până când ați terminat aluatul.
Serviți clătitele cu orice umplutură doriți.
Poftă bună!
Aluatul din această rețetă de clătite la sticlă este neutru, dar dacă preferați să faceți o versiune dulce, puteți adăuga o lingură de zahăr la celelalte ingrediente.
Se servesc imediat ce sunt gata.
Dacă au rămas, se păstrează la frigider timp de 3-4 zile acoperite cu folie alimentară.
Puteți păstra amestecul în sticlă în frigider timp de 1-2 zile, iar mai târziu îl puteți găti: agitați-l din nou puțin înainte de a-l folosi.
---------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News