Publicitate
În Marea Britanie, de unde provine, se numește plumcake sau "loaf cake". Este un desert ușor de preparat și există o serie de trucuri pentru ca produsul să iasă întotdeauna perfect, atât în varianta de bază, cât și în cele cu adaos de fructe. Află din articolul nostru cum să faci cel
Dintre numeroasele forme disponibile pe piață, cea ideală pentru coacerea unui chec este cea din metal neaderent, care trebuie unsă cu unt și făinată înainte de coacere.
Dacă aveți o formă care poate lipi, puteți evita acest lucru căptușind-o cu hârtie de copt, ceea ce face mai ușoară scoaterea tortului.
Folosirea formelor din silicon nu permite formarea crustei exterioare tipice, așa că, dacă folosiți o formă din acest material, trebuie să prelungiți timpul de gătire până când obțineți suprafața aurie și crocantă.
Un sfat foarte important este, de asemenea, să nu puneți niciodată aluatul în formă până la margine, deoarece checul crește în timpul coacerii, ceea ce poate duce la scurgeri în lateralul tăvii.
Consistența checului copt variază în funcție de metoda prin care untul este încorporat în aluatul de bază, rezultând o prăjitură mai mult sau mai puțin moale.
Cele trei variante principale sunt untul cremos, care se folosește în mod normal atunci când se prepară un chec cu fructe confiate, untul topit, care produce o prăjitură mai ușoară și mai rezistentă.
În Anglia se folosește untul rece, însă rezultatul este un chec mai puțin moale și mai compact.
Un ingredient absolut necesar este praful de copt, care trebuie să fie în cantitate de aproximativ 20 de grame pentru fiecare kilogram de făină folosit.
În zilele noastre există pe piață și făinuri care au drojdia deja încorporată în aceste proporții și care pot fi folosite, prin urmare, pentru a face prăjituri excelente. Aceste făinuri trebuie cernute pentru a face aluatul mai ușor.
Atunci când se prepară un chec cu cacao, acest ingredient trebuie cernut, de asemenea, împreună cu făina, pentru a asigura o mai bună distribuire în aluat.
O alegere pe care trebuie să o faceți atunci când pregătiți aluatul este dacă să folosiți zahăr sau miere. Aceasta din urmă, prin reținerea umidității, conferă prăjiturii o aromă "specială" și îi permite să se păstreze mai bine. Având în vedere caracteristicile diferite ale zahărului și ale mierii, de exemplu, 90 de grame de zahăr pot fi înlocuite cu 30 de grame de miere.
Un element foarte important în prepararea unui chec pufos și parfumat este temperatura de coacere. Coacerea la o temperatură prea ridicată poate avea ca rezultat o crustă prea groasă pentru ca căldura să pătrundă.
Dacă folosiți un cuptor cu ventilator, temperatura ideală a cuptorului este între 165° și 170°, în timp ce pentru un cuptor cu convecție naturală este de 180°.
Dacă faceți chec cu prune, trebuie să creșteți temperatura la 180°.
Important, pentru o gătire perfectă, este să faceți întotdeauna testul scobitorii.
Iată două rețete de chec cu care îți vei impresiona oaspeții la masă:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News