Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cum să faci cei mai buni cartofi prăjiți din lume la tine acasă. Rețeta îmbunătățită pentru a-ți ieși perfecți!
WhatsApp
Cartofii prăjiți sunt una dintre acele delicatese pe care le putem savura cu rețete de carne, pește sau ouă. De aceea, astăzi, o să vă dăm îndrumările pentru a vă îmbunătăți rețeta de cartofi prăjiți ca să iasă cei mai buni din lume! 
Cum să faci cei mai buni cartofi prăjiți din lume la tine acasă. Rețeta îmbunătățită pentru a-ți ieși perfecți!

După ce vei citi aceste sfaturi, atunci vei ști să faci cei mai buni cartofi prăjiți din lume și vei vedea că este o sarcină foarte simplă pe care o poți pune în practică ori de câte ori vrei să te bucuri cu adevărat de acest preparat.

Practic, este vorba de a obține cartofi foarte crocanți la exterior și suculenți și oarecum cremoși la interior. Pentru a obține acei cartofi perfecți, va trebui să prăjim cartofii de două ori și la două temperaturi diferite, deși există și alți factori despre care vom discuta și care pot influența rezultatul final. Pregătiți câteva tigăi, cartofii, un ulei bun și să mergem la bucătărie!

Citește și Chiftele suculente cu sos la cuptor, fără prăjire. Trucuri secrete pentru a le face perfecte

Ingrediente pentru 4 persoane:

3 cartofi

1 litru ulei de floarea soarelui1

sare după gust

 

Cartofii

 

Evident, în prepararea cartofilor prăjiți, alegerea ingredientului principal, cartoful, este importantă. Pentru a face cartofi prăjiți, cele mai bune soiuri sunt Monalisa și Kennebec. Cumpărați cartofi care sunt pentru prăjit și nu soiurile care sunt cele mai bune pentru fiert.

Pentru a prepara cartofii prăjiți, curățați cartofii și tăiați-i felii de aproximativ un centimetru grosime. Tăiem fiecare felie în bețe de un centimetru lățime și cam de cinci centimetri lungime și continuăm cu toate feliile până avem cartofii pregătiți pentru faza următoare.

Vezi și Batoane de cartofi, rețeta simplă: crocante la exterior, moale la interior și cu un gust divin

 

Înmuierea, da sau nu?

 

Odată ce cartofii au fost tăiați, vă recomandăm să-i lăsați la înmuiat într-un vas adânc. Astfel îi împiedicăm să se rumenească în urma oxidării și eliminăm și o parte din amidonul pe care îl au cartofii, prevenind astfel să se lipească unul de celălalt la prăjire.

Înmuierea cartofilor prăjiți înainte de a-i prăji este opțională, dar este potrivită, limitând înmuierea la aproximativ 15 minute, ceea ce este suficient pentru a îndepărta cea mai mare parte din amidon. În acest timp putem să pregătim tigăile și uleiul.

 

Când adăugăm sarea?

 

Deși întotdeauna este mai bine să lăsăm cartofii puțin fazi și să adaugăm sarea la sfârșit când sunt deja prăjiți și crocanți, puteți stropi ușor cartofii după înmuiere cu puțină sare fină. După ce am amestecat bine cu mâinile, trecem la prăjirea lor cu tehnica pe care o vom indica mai jos.

Încearcă și Cartofi copți cu ou și iaurt. Mâna sus cine a mâncat așa în copilărie!

Odată prăjiți, încercam un cartof și presărăm mai mult sau mai puțină sare pe cartofi în funcție de cum au ieșit. De obicei, va fi suficient să adăugați un vârf de sare peste cartofii gata.

 

Ce fel de ulei folosesc la prăjit?

 

Există cei care preferă să folosească ulei de floarea soarelui pentru acest preparat, pentru ca aromele uleiului de masline să nu treacă prin cartofi.

Însă puteți alege ulei de măsline extravirgin pentru că poate îmbunătăți aroma cartofilor prăjiți, în comparație cu alte uleiuri care realizează de fapt o prăjire bună, dar fără a adăuga aromă.

Este la alegerea ta!

 

Prăjirea în două etape la două temperaturi

 

Pentru a prăji bine cartofii, sunt necesare două tigăi, una pentru prima parte a procesului în care vom prăji bețișoarele de cartofi la 140º timp de aproximativ șapte sau opt minute, iar alta pentru a doua fază, în care vom rumeni și îi vom face crocanți, prăjindu-i la 190º încă vreo cinci minute.

Dacă doriți să faceți acest lucru într-o friteuză electrică, puteți prăji cartofii la foc mic, scoateți coșul din friteuză lăsând uleiul să se scurgă și în timp ce setați termostatul la maximum, scufundând cartofii din nou imediat ce uleiul ajunge la un temperatura de 190º pentru ca aceștia să se rumenească bine.

Citește și Cartofii ducesei, o rețetă franțuzească fără egal. E cel mai tare mod de a găti cartofi

Unii recomandă o fază intermediară între cele două prăjiri, în care cartofii preprăjiți se dau la congelator pentru aproximativ 30 de minute și apoi se termină prin prăjire la temperatura ridicată. Însă, diferența nu este atât de vizibilă, iar un repaus de aproximativ zece minute între o prăjire și alta fiind suficientă pentru a obține cartofi prăjiți impresionanți.

Șocul de temperatură, la introducerea cartofilor în a doua tigaie, face ca cartofii, pe lângă faptul că sunt crocanți, să fie ușor crăpați la exterior, ceea ce mărește senzația de crocant. În interior sunt încă moi, datorită trecerii lor prin prima tigaie.

Cartofii prăjiți păstrează foarte bine căldura. De aceea nu este nicio problemă în a-i lăsa să se odihnească pe hârtie absorbantă de bucătărie pentru a îndepărta excesul de ulei pe care l-au reținut.

În orice caz, cu această tehnică în prăjirea finală la temperatură ridicată, cartofii absorb mai puțin ulei decât dacă se face progresiv prin creșterea focului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel