12 ore - 12 ore la 110 grade Celsius. Puteți oricând să gătiți mai mult dacă este nevoie.
8 ore - Pentru ca mielulsă să se gătească și mai încet, reduceți temperatura și mai mult - încercați 7 ore la 110 grade Celsius, apoi 25 de minute la 180 grade Celsius și încă 45 de minute la 200 grade Celsius neacoperit.
3 ore - 180 grade Celsius timp de 2 - 2,5 ore acoperit cu folie de aluminiu și apoi la 200grade Celsius timp de 30 de minute.
2 ore - 200 grade Celsius timp de 1 oră și jumătate - 2 ore.
Da, puteți adăuga legume cu 40 min - 1 oră înainte de sfârșitul timpului de gătire. Legumele care vor merge sunt - morcovi, cartofi sau alte rădăcinoase.
Ingrediente Marinată
- 1 lingură de semințe de chimen ușor prăjite
- 1 lingură de coriandru măcinat
- 3/4 linguriță de scorțișoară pudră
- 6 - 8 căței de usturoi zdrobiți
- O bucățică mică de ghimbir zdrobit
- 2 - 4 ardei iuți verzi
- 1 suc de lămâie
- 4 linguri de ulei vegetal
- 4 lingurițe de iaurt simplu, plin de grăsimi
- O mână mică de coriandru
- Sare și piper negru
- bulion
Preîncălziți cuptorul la 165 grade Celsius
Scoateți mielul din frigider cu o oră înainte de a-l folosi. Înțepați mielul pe toată suprafața cu un cuțit mic.
Se amestecă toate ingredientele pentru marinată într-un blender până la omogenizare.
Folosiți mâinile pentru a îmbiba mielul cu marinata.
Adăugați căpățânile de usturoi într-o tavă de cuptor mare și adâncă.
Adăugați bulionul în partea de jos a tăvii.
Adăugați mielul deasupra usturoiului din tavă și acoperiți tava cu folie de aluminiu.
Se gătește timp de 5 ore. Se unge la fiecare 1-2 ore. Se verifică mielul la 5 ore. Dacă este suficient de fiert pentru a fi pe placul dumneavoastră, scoateți-l în acest stadiu.
Ridicați focul la 180 grade Celsius.
Acoperiți din nou cu folie de aluminiu și gătiți timp de 40 de minute.
Îndepărtați folia și mai gătiți încă 20 de minute.
Scoateți piciorul din cuptor și îndepărtați folia. Adăugați din nou ușor folia deasupra mielului și lăsați-l timp de 20 de minute.
Scoateți carnea de miel din frigider cu cel puțin 1 oră înainte de a o găti
Asigurați-vă că există suficient bulion pentru a scufunda mielul, dar nu pentru a-l acoperi complet.
Completați stocul atunci când este necesar. Verificați la fiecare 1,5 - 2 ore.
Dacă folosiți umăr de miel, nu uitați că acesta are mai multă grăsime decât piciorul de miel și nu trebuie acoperit sau scufundat în bulion, deși puteți adăuga aproximativ 250 ml și completați la fiecare 2 ore.
Pentru cele mai bune rezultate, stropiți la fiecare 30 de minute.
Lasă carnea să fie gătită puțin mai mult timp sau chiar la o temperatură puțin mai mare, pentru că ar trebui să fie mai bună. Aceasta este o rețetă foarte tolerantă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News