Datorită utilizării drojdiei uscate instant, acest aluat rapid de pizza fără dospire nu are nevoie de timp de repaus și va crește direct în cuptor.
Aluatul este foarte ușor de preparat: toate ingredientele se pun într-un castron și apoi se amestecă manual. Ultimul pas este să întindeți aluatul rapid de pizza pe o tavă unsă cu ulei și să-l umpleți cu ingrediente la alegere. Rezultatul final este o pizza cu blat pufos, care nu este cu nimic mai prejos decât o pizza clasică.
Acest aluat rapid de pizza fără dospire este perfect pentru cei care sunt începători în bucătărie sau au puțin timp pentru a găti.
Totodată, este excelent dacă aveți invitați la cină și doriți să pregătiți un bufet de casă.
- făină 500 grame
- 300 ml apă
- 16 grame drojdie uscată instant pentru preparate sărate
- 10 grame sare
- 10 grame ulei de măsline extravirgin
Pentru a face aluatul rapid de pizza, turnați făina într-un castron mare, adăugați sarea și uleiul și amestecați bine pentru a vă asigura că toate ingredientele sunt bine combinate. Adăugați câteva linguri de apă călduță și amestecați, adăugând drojdia uscată instant.
Se adaugă treptat apa, continuând să se amestece. După ce toate ingredientele sunt amestecate pentru a forma un aluat omogen, se toarnă amestecul pe o suprafață de lucru presă presărată cu făină și se frământă cu grijă, strict cu mâna, timp de câteva minute.
În general, este nevoie de cel puțin șapte sau opt minute pentru a obține un aluat elastic.
Acum aluatul este gata de utilizare. Tot ce trebuie să facem este să-l întindem pe o tavă unsă cu ulei, să-l umplem după bunul plac și să-l coacem în cuptorul încins, la temperatura maximă, timp de aproximativ 15-20 de minute.
Poftă bună!
Dacă ți-a plăcut această rețetă de blat de pizaa fără dospire, atunci cu siguranță îți va plăcea și cea de pizza fără frământare, gata în 5 minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News