Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cum să cureți impecabil geamurile cu puțini bani. Trucurile celor mai experimentate gospodine
WhatsApp
Curățarea geamurilor este o muncă obositoare, acesta fiind și principalul motiv pentru care o afcem atât de rar. Ferestrele se murdăresc foarte des datorită expunerii la praf și alte tipuri de poluare exterioară. Există mai multe trucuri care te pot ajuta să ai geamuri impecabile și să și economisești bani.
Cum să cureți impecabil geamurile cu puțini bani. Trucurile celor mai experimentate gospodine

Află din materialul nostru cum să cureți impecabil geamurile cu puțini bani. Pentru a economisi ore de muncă și zeci de lei din buzunar, există câteva mici trucuri cu ingrediente secrete la care apelează cele mai experimentate gospodine. Aceste sfaturi îți vor ușura viața atunci când vine vorba de curățarea ferestrelor și vei obține geamuri luminoase și impecabile.

Oțet alb, apă și lămâie

 

Prima metodă de a spăla geamurile fără a sparge pușculița o reprezintă utilizarea oțetului. Pentru o formulă de curățare eficientă, amestecați o parte de oțet alb cu trei părți de apă fierbinte și amestecați. Pentru a nu îndepărta eficient mirosul de oțet, puteți adăuga câteva picături de lămâie.

Dacă nu ai la îndemână produse din comerț, o altă soluție „de casă” cu care poți spăla geamurile se obține amestecând 2 căni de apă, 3 linguri de oțet alb și o jumătate de linguriță de detergent lichid. Se ia produsul obținut și se pune într-un spray. Urmând rețetele de mai sus puteți curăța ferestrele fără costuri prea mari.

Citește și: Așa faci cea mai tare salată de vinete - Cu siguranță o vei mânca cu bucurie de copil!

Uită de cârpe sau prosoape de hârtie

 

Cele mai experimentate gospodine știu că nu trebuie să cumpere cârpe sau role de hârtie la fiecare curățare a geamurilor. Se pot folosi cu succes filtrele de cafea pentru a curăța ferestrele și pentru a evita zgârieturile și petele.

Folosește hârtie de ziar

 

O altă modalitate de a economisi bani atunci când vine vorba de curățatul geamurilor este să folosești hârtie de ziar veche. Evită să folosești ziare noi, deoarece cerneala poate păta. Hârtia de ziar este un truc miraculos, deoarece va lăsa un mic strat invizibil care va face ferestrele mai rezistente la murdărie în timp.

Nu uita de praful de pe jaluzele

 

Nu toate sfaturile se referă la a curăța sticla, deoarece ferestrele au și jaluzele care adesea se murdăresc. Pentru a curăța eficient jaluzelele și a le menține așa, pulverizați-le cu un spray antiseptic.

Cum să curățăm corect geamurile

 

În cazul nefericit al unor ferestre extrem de murdare, cel mai bine este să folosim un burete și să ștergem întotdeauna de sus în jos. Totodată, o cârpă din microfibră va poate ajuta la lustruirea sticlei atunci când este uscată, având grijă să nu lase scame neplăcute care se pot lipi.

Vezi și: Truc ca să speli mopul astfel încât să fie alb ca unul nou, în doar 5 minute. Cele două ingrediente necesare sigur le ai în casă

Nu uita să schimbi modalitatea de curățare

 

Un alt truc pe care-l știu gospodinele experimentate este modul în care se curăță geamul interior, diferit față de cel din exteriorul casei. Astfel, geamul interior se spală cu mișcări orizontale, iar geamul exterior cu mișcări verticale. De ce să facem asta? Simplu: dacă rămân urme de murdărie sau dungi, veți ști ce parte a geamului trebuie spălată încă odată, fără să înnebuniți căutând originea murdăriei.

E important când speli geamurile

 

Atunci când vrei să cureți impecabil geamurile, nu este important doar ce produse folosim și direcția în care curățăm, ci și ziua în care alegem să facem această muncă. Astfel, este foarte important sa alegem întotdeauna o zi înnorată pentru a curăța ferestrele. Dacă vei curăța ferestrele într-o o zi foarte însorită, substanța pe care o folosești se poate usca prematur lăsând urme foarte inestetice.

Vezi și: Scapă prosoapele de bucătărie de petele grăsime și mirosuri: Trucuri care te vor ajuta să faci murdăria să dispară ca prin magie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel