Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cum să curățăm cuptorul dacă nu avem nici bicarbonat, nici oțet? Trucurile gospodinelor cu experiență
WhatsApp
Cuptorul este unul dintre cele mai folosite aparate electrocasnice din casă. Pentru mulți dintre noi cuptorul este esențial pentru pregătirea anumitor bucate. Dar, după ce folosești cuptorul, trebuie să îndepărtezi murdăria iar noi îți dezvăluim câteva trucuri, care te vor scuti de mult timp și îl vor lăsa curat. Curăță cuptorul cu aceste ingrediente la îndemână din orice bucătărie.
Cum să curățăm cuptorul dacă nu avem nici bicarbonat, nici oțet  Trucurile gospodinelor cu experiență

Industria modernă a dezvoltat o mulțime de produse de îngrijire a cuptorului care ușurează viața gospodinelor ocupate. Majoritatea soluțiilor de curățat nu sunt inferioare trucurilor populare, iar singurul dezavantaj este costul și absența lor în cel mai important moment.

Cum să speli rapid prosoapele de bucătărie cu mijloace ieftine și simple. Trucul care te scapă de toate petele

Într-o astfel de situație, ne ajută remediile naturale. Dar ce ne facem dacă nu avem nici bicarbonat, nici oțet, iar cuptorul este murdar?

Cum să curățăm cuptorul dacă nu avem nici bicarbonat, nici oțet? Trucurile gospodinelor cu experiență

 

În aceste situații ne vin în ajutor două produse pe care fiecare gospodină le are în bucătărie. Este vorba despre sare și praful de copt.

SAREA este singurul ingredient care aproape că nu se termină în casă. Cu ajutorul sării puteți distruge stratul de grăsime din cuptor, după care va fi mai ușor să spălați murdăria.

Curăță tava de cuptor arsă sau plină de grăsime cu acest ingredient din bucătărie. Câteva grame sunt de ajuns

Pentru a face acest lucru, presărați sarea pe o tavă de copt sau pe fundul cuptorului încălzit la 100 de grade Celsius. Când sarea devine aurie, opriți focul. 

După ce cuptorul se răcește, spălați pereții și fundul cuptorului cu apă caldă și soluție de vase. Ștergeți apoi pereții și fundul cuptorului cu prosoape de hârtie.

Cum să curățăm cuptorul dacă nu avem nici bicarbonat, nici oțet? Trucurile gospodinelor cu experiență

 

PRAFUL DE COPT este, de asemenea, un produs potrivit pentru curățarea cuptorului și a tăvilor. Este suficient să ștergeți pur și simplu pereții cuptorului cu o cârpă înmuiată într-o soluție apoasă de praf de copt. Un pachet de praf de copt este suficient pentru 2-3 linguri de apă.

Se lasă apoi 2-3 ore ca substanța să acționeze, după care trebuie doar să îndepărtezi grăsimea care se adună în cocoloașe.

Sticla cuptorului este murdară? Este suficient doar 1 ingredient și urmele de ulei ars dispar ca prin minune

Pentru a curăța sticla cuptorului, este suficient doar 1 ingredient, pe care îl folosim adesea în mașina de spălat sau în mașina de spălat vase.  Este vorba despre  bicarbonat de sodiu, un ingredient indispensabil în casă. După cum am văzut, putem elimina micile reziduuri de murdărie de pe sticlă, ștergând-o cu o cârpă umedă, eventual înmuiată în apă fierbinte. Dar putem folosi apa, în care am pus bicarbonat.

În acest fel vom obține o pastă, pe care va trebui să o întindem pe toată suprafața sticlei și o lăsăm 15 minute ca să acționeze. La final, îndepărtăm totul cu ajutorul unui burete.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel