Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cum să călătorești ieftin? Trucurile care te vor scuti de o grămadă de cheltuieli
WhatsApp
În acest articol îți vom arăta câteva trucuri care te vor învăța cum să călătorești ieftin. Le poți folosi pe toate sau pe unele dintre ele, în funcție de ceea ce este cel mai important pentru tine într-o călătorie.
Foto: Unsplash

În timp ce călătoriile pe glob pot părea incredibil de scumpe, nu trebuie să fie întotdeauna așa. Călătoriile obișnuiau să fie ceva atât de departe de a fi la îndemâna multora, dar datorită unor îmbunătățiri foarte necesare și a recunoașterii accesibilității, oamenii pot merge departe fără să-și facă griji cu privire la costuri.

Acum avem metode de transport mai inteligente, mai multe opțiuni de cazare și, în general, mai multe cunoștințe despre cum să călătorim ieftin.

Fie că este vorba de un city break, de o vacanță în oraș, de un sejur sau de o călătorie cu rucsacul în spate pe tot globul, există multe modalități prin care puteți economisi bani, având în același timp o călătorie de mare calitate.

 

Cum să călătorești ieftin? 8 trucuri pentru a vă ajuta să economisiți bani

 

Înainte de a începe, sfatul numărul unu este să fii realist în ceea ce privește călătoria ta. Poate că îți dorești o vacanță de lux all-inclusive în Maldive, dar dacă contul tău bancar spune altceva, cel mai bine este să asculți. 

Asigurați-vă că aveți un buget aproximativ și respectați-l - astfel vă puteți bucura fără să vă faceți griji cu privire la cheltuieli.

Acestea fiind spuse, iată 8 trucuri de top despre cum puteți călători în lume la prețuri mici:

 

1. Alege destinația potrivită pentru a face ce e mai bine cu bugetul tău


Așa cum am menționat mai devreme, este bine să fii realist în privința călătoriei tale și a ceea ce îți poți permite. Iar pentru asta, cel mai bun lucru pe care îl poți face este să creezi un plan de buget. 

Atunci când îți alegi locația, nu trebuie să te gândești doar la transport și cazare, deoarece aceste prețuri se pot schimba în mod regulat. Totuși, vrei să te gândești la costul mâncării și la alte cheltuieli, cum ar fi experiențele pe care vrei să le trăiești atunci când ești acolo. 

Luați Europa de exemplu - nordul este de obicei foarte scump, cu țări nordice precum Islanda și Danemarca, dar Europa de Est este complet opusă. Dacă dorința ta absolută este să mergi într-o țară scumpă, asigură-te doar că faci rezervări la momentul potrivit și încearcă să găsești oferte bune!

Aici veți găsi 10 Locuri în care puteți locui gratuit folosind Worldpackers.

 

2. Fă-ți cercetări pentru a găsi cele mai mici bilete de avion

 

Probabil că cea mai scumpă parte a călătoriei este transportul. Dacă mergi undeva departe, probabil că vei zbura până acolo. 

Un truc excelent pentru a călători mai inteligent este să căutați zboruri în modul incognito pe browserul web.

Unele companii aeriene sunt mai ieftine în zilele de marți, iar unele zboruri sunt mai bine rezervate în anumite luni, cum ar fi septembrie. Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face este să rezervați zboruri în afara vacanțelor școlare, astfel nu veți plăti prețuri mai mari.

Un alt lucru important este să vă uitați la cel mai ieftin mod de transport pentru a ajunge la destinație. Zborurile sunt de obicei cele mai rapide, dar dacă un autobuz sau un tren vă economisește jumătate din preț, atunci s-ar putea să merite un drum lung. 

 

3. Reduceți cheltuielile cu mesele gătind în călătorie


Sigur, cina și masa este grozavă, dar nu trebuie să mergi la restaurant la fiecare masă. Călătoriile ieftine înseamnă să decizi ce ai nevoie și ce poți trăi fără. 

Cel mai util truc este să alegi câteva locuri pe care vrei neapărat să le încerci și să-ți faci un buget pentru ele. În restul timpului, vă puteți găti singuri mesele, având în vedere că veți sta în locuri de cazare cu bucătărie, cum ar fi un hostel.

Dacă nu aveți acces la o bucătărie, încercați să cumpărați produse de la un supermarket local și să vă pregătiți singuri micul dejun și prânzul. În ceea ce privește cina, dacă vreți ceva cald, restaurantele de tip fast-food sunt o alegere bună și nu trebuie să fie neapărat nesănătoase.

Sfat de top: Ajutați la reducerea risipei alimentare și economisiți bani cu aplicații precum Too Good To Go, de unde puteți obține mâncarea de la sfârșitul zilei, care a fost la mare reducere. De asemenea, multe supermarketuri își reduc și ele alimentele la sfârșitul zilei. Întotdeauna merită să te uiți.

 

4. Trăiți niște evenimente gratuite

 

Experimentarea unei țări se face cel mai bine atunci când vă cufundați în cultură, explorați împrejurimile și ajungeți să cunoașteți localnicii. S-ar putea să fiți tentat să faceți unele dintre acele tururi scumpe, dar de obicei nu sunt la fel de autentice. 

În majoritatea orașelor, există o mulțime de tururi gratuite de mers pe jos sau cu bicicleta, ceea ce reprezintă o modalitate fantastică de a vizita obiectivele turistice în timp ce vă faceți prieteni! Dacă călătoriți singur, atunci evenimente de acest gen sunt una dintre cele mai bune modalități de a vă crea amintiri frumoase și de a vă face prieteni pe viață. 

Unele pensiuni pot oferi experiențe gratuite, cum ar fi cursuri de gătit, tururi și plimbări prin pub-uri. Există o mulțime de lucruri gratuite, trebuie doar să le cauți.

 

5. Împachetați ușor, cu o listă de bagaje minimalistă


Dacă ai tendința de a lua 2 valize imense într-un weekend în deplasare, ar fi bine să îți regândești stilul de împachetare. 

Există excepții pentru articole precum medicamentele și trusa pentru crearea de conținut. Cu toate acestea, dacă împachetezi într-o valiză haine de un an de zile doar pentru a ține pasul cu tendințele modei, atunci este timpul să devii puțin mai necruțător. 

Multe companii aeriene permit cel puțin 1 sau 2 bagaje gratuite pentru bagajul de mână și apoi taxează bagajele de cală. Dacă puteți, faceți o listă de bagaje minimalistă nu doar pentru a economisi bani, ci și pentru a avea spațiu pentru a aduce acasă obiecte din călătorie. 

 

6. Faceți schimb de muncă voluntară cu Worldpackers


Voluntariatul este o modalitate excelentă de a vă extinde învățarea și de a vă conecta cu alții, ceea ce înseamnă că veți pleca acasă cu niște amintiri minunate și fie cu un set de abilități noi sau îmbunătățite.

Și cum să călătorești ieftin făcând voluntariat? Ei bine, oportunitățile pot fi diferite și cu siguranță va exista o poziție perfectă pentru tine. 

Dacă vă plac animalele și proiectele eco, puteți face voluntariat la fermă.

Dacă sunteți o persoană petrecăreață, puteți face un schimb de muncă într-un hostel și vă puteți face mulți prieteni. 

De asemenea, poți ajuta la un proiect cu impact social, făcând voluntariat într-o comunitate, școală sau ONG în locuri uimitoare din întreaga lume.

 

7. Căutați reducerile pentru a călători mai ieftin

 

Dacă ești student și te întrebi cum să călătorești ieftin, trebuie neapărat să profiți de reducerile pentru studenți care îți sunt disponibile pe scară largă. Mese, transport, cazare, băuturi și experiențe.

În ceea ce ne privește pe noi ceilalți, s-ar putea să nu beneficiem de atât de multe reduceri la lucruri precum mesele, dar există întotdeauna carduri de tren și abonamente de autobuz care pot economisi bani în timpul călătoriilor.  

 

8. Folosește-ți abilitățile pentru a face bani din călătorii


Nomadismul digital este foarte răspândit în zilele noastre și este un mijloc de a face bani pentru o mulțime de oameni, așa că, dacă poți să te apuci de el, s-ar putea să merite foarte mult. 

Lucruri precum marketingul în social media, scrierea de bloguri, realizarea de videoclipuri, sunt toate exemple ale modului în care lumea digitală deschide oportunități nesfârșite. 

Acest lucru necesită un anumit efort și un pic de expunere, dar odată ce găsești echilibrul potrivit între muncă și călătorie, călătoriile devin mult mai satisfăcătoare.

 

Sfaturi bonus despre cum să călătorești ieftin și să fii un călător sustenabil

 

- Mergeți pe jos sau cu bicicleta în jurul unui oraș, dacă este posibil, mai degrabă decât să luați un taxi 

- Luați cu dumneavoastră o sticlă de apă reutilizabilă și umpleți-o acolo unde este posibil

- Cumpărați șampon și săpunuri pentru călătorie - economisiți spațiu și durează mult mai mult timp

- Utilizați o aplicație sau un card de călătorie cu bani - vă păstrează banii în siguranță și este excelent pentru călătoriile internaționale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel