Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cum să ascuți singură cuțitele de bucătărie: Câteva metode cu care nu vei da greș. Trebuie să respecți doar câțiva pași
WhatsApp
Nu există gospodină care nu s-a confruntat cu o problemă la bucătărie și anume cea a cuțitelor tocite. Chiar dacă cuțitul este  vechi, acesta nu trebuie aruncat.  Este normal să se uzeze, dar este posibil să nu fi venit încă timpul de a renunța la acest cuțit. 
Cum să ascuți singură, cuțitele de bucătărie. Câteva metode, care nu vei da greș. Trebuie să respecți doar câțiva pași

De fapt, există o modalitate de a-l reascuți și de a-l face ca nou. Să aflăm, deci, cum putem ascuți cuțitele de bucătărie acasă și doar în câțiva pași.

În mod clar, acest lucru poate fi periculos. De fapt, este bine să folosești unele dintre aceste metode doar dacă ești absolut sigur că ai o mână fermă și ai și timpul necesar.

 

Cum să ascuți singură, cuțitele de bucătărie. Câteva metode cu care nu vei da greș. Trebuie să respecți acești pași

 

Cea mai simplă soluție este să folosești o piatră specială pentru ascuțirea cuțitelor. Odată ce piatra a fost achiziționată, aceasta trebuie scufundată în apă înainte de utilizare. Odată lubrifiată, de fapt, devine funcțională. În momentul ascuțirii, cuțitul trebuie ținut sus de mâner și lama înclinată și plimbată de-a lungul suprafeței pietrei.

Ai turnat vreodată sare în toaletă? Trucul care poate fi numit revelația anului. Gata cu oțetul și bicarbonatul  

O alternativă sunt ascuțitoarele de cuțite unghiulare, echipate cu un mâner de siguranță pentru a proteja mâinile. În plus, ele efectuează atât șlefuirea, cât și lustruirea cuțitelor. De asemenea, pot fi folosite ascuțitoarele de cuțite unghiulare de diferite dimensiuni.

 

Metode de ascuțit cuțitele cu care nu vei da greș

 

Cea de-a treia metodă este să ascuți cuțitul pe lama unui alt cuțit de lucru de aceeași dimensiune. Metoda în cauză, însă, ar putea dura mult timp, dacă oțelul care care este făcută lama este deosebit de puternic.

Cum curățăm mașina de spălat rufe, pentru a îndepărta mucegaiul și mirosul urât fără a utiliza înălbitor? Soluții rapide și utile

Mai există și ce-a patra metodă, care presupune să folosești șmirghel. Rezultatele obținute în acest fel sunt însă mult mai puțin durabile și s-ar putea să fii obligat să repeți procedura de mai multe ori într-o perioadă scurtă de timp.

 

Cum să ascuți singură cuțitele de bucătărie cu ajutorul unei cești sau  unei curele

 

Dacă nu ai un instrument special pentru a îți ascuți cuțitele de bucătărie, poți folosi cana de cafea. Acesta este unul dintre cele mai ușoare și cunoscute trucuri pentru a ascuți cuțitele. Pune cana cu gura în jos și freacă lama cuțitului de marginile cănii. Ai grijă să îl freci și pe cealaltă parte a lamei.

Trei trucuri eficiente, care curăța și parfumează canalizarea. Oțetul și bicarbonatul au o concurență serioasă

Această metodă se va dovedi foarte utilă atunci când nu ai altceva decât o cană la îndemână. Același truc funcționează și cu o farfurie ceramică sau cu un bol, deoarece partea de jos a acestor articole este similară cu cea a cănii de cafea. 

Știai că își poți ascuți cuțitele de bucătărie cu ajutorul unei curele? Ei bine, oricât de absurd pare, o curea de piele este un instrument ideal.  Freacă lama cuțitului de interiorul curelei până când aceasta va fi ascuțită suficient. Fă la fel și pe partea cealaltă.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel