Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cum să adormi rapid și ușor. Un expert în fitness împărtășește tehnica folosită în armată. VIDEO
WhatsApp
Un expert în fitness a împărtășit un sfat "uluitor" care se pare că îi ajută pe oameni să adoarmă în câteva minute. Citește mai departe pentru a afla.
Cum să adormi rapid și ușor. Un expert în fitness împărtășește tehnica folosită în armată. VIDEO / Foto: Unsplash

Justin Agustin (@justin_agustin) a postat videoclipul pe TikTok, scriind: "Tehnica pentru a adormi în două minute!"

Clipul viral a adunat aproape un milion de like-uri și mii de comentarii, mulți oameni spunând că a funcționat.

Agustin a explicat: "Această tehnică a fost dezvoltată în armată pentru a le permite soldaților să adoarmă în orice moment și în orice loc - chiar și pe câmpul de luptă, când mediul este extrem de inconfortabil și sunt înconjurați de mult zgomot.

Somnul pentru un soldat este crucial. Conform cercetărilor mele, acesta a fost dezvoltat în principal pentru piloții de vânătoare care au nevoie de 100% din reflexele și concentrarea lor, despre care știm cu toții că scad odată cu lipsa somnului”.

 

Cum funcționează tehnica militară de adormire

 

Trebuie pur și simplu să începi prin a-ți "liniști corpul", închizând și relaxând fiecare parte a corpului tău, din "cap până în picioare".

"Începeți prin a vă relaxa mușchii din frunte", a continuat Agustin.

„Relaxează-ți ochii, obrajii, maxilarul și concentrează-te pe respirație. Acum coboară spre gât și umeri. Asigurați-vă că umerii nu sunt încordați. Coboară-i cât mai jos posibil și ține-ți brațele libere lângă tine, inclusiv mâinile și degetele”, continuă acesta.

În timp ce faceți acest lucru, ar trebui "să vă imaginați această senzație de căldură care merge de la cap până jos, în vârful degetelor. Respiră adânc și expiră încet, relaxându-ți pieptul, stomacul, până la coapse, genunchi, picioare și tălpi", a spus apoi.

"Din nou, imaginați-vă că această senzație de căldură coboară de la inimă până la degetele de la picioare. În timp ce faceți acest lucru, trebuie să vă eliberați mintea de orice stres", a explicat Agustin.

"Pentru a face acest lucru, gândiți-vă la două scenarii. Unu - ești întins într-o canoe pe un lac calm, cu nimic altceva decât un cer albastru clar deasupra ta. Doi - ești întins într-un hamac de catifea neagră într-o cameră neagră ca smoala.

În orice moment în care începi să te gândești la altceva sau începi să fii distras, repetă aceste cuvinte timp de 10 secunde: "Nu te gândi, nu te gândi, nu te gândi, nu te gândi", a spus el în videoclip

 

@justin_agustin Technique to falling asleep in 2 minutes! Insp. AsapSCIENCE on YT #sleep #fallasleep #insomnia #insomniac #learnontiktok #howto ♬ You - Petit Biscuit

 

96% dintre persoanele care stăpânesc această tehnică reușesc să adoarmă rapid

 

Agustin a recomandat să practicați acest lucru în fiecare seară timp de șase săptămâni, adăugând: "Trebuie să vă gândiți în fiecare noapte: Se pare că 96% dintre persoanele care stăpânesc această tehnică reușesc să adoarmă în două minute de la închiderea ochilor."

Mulți alții au comentat pentru a spune că au făcut deja acest lucru și că pot garanta pentru această tehnică.

Unul dintre ei a scris: "Sunt un puști militar și am fost învățat acest lucru. Am avut, de asemenea, un veteran ca profesor de psihologie în facultate care a predat acest lucru. cu siguranță funcționează."

Altcineva a spus: "Medicul meu mi-a gândit această tehnică cu mici variații atunci când am avut insomnie din cauza PTSD. Credeți-mă că funcționează 100% odată ce o deprinzi".

Un al treilea a adăugat: "Mama mea m-a învățat asta și eu i-am învățat pe copiii mei. Fiul meu are multe provocări și asta îl ajută să se relaxeze și să adoarmă repede, are 9 ani."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel