Nu este o coincidență că vara este anotimpul pepenilor, al orezului sau al salatelor, precum și al fructelor și legumelor. Dar vara este și anotimpul înghețatei, al gustărilor reci și delicioase. În special, înghețata reprezintă echilibrul potrivit între autenticitate și aportul caloric: este proteică și hrănitoare și satisface dorința bruscă de dulciuri.
Cheesecake cu lămâie. Un desert răcoros de vară, cu o aromă de neuitat
Poți decide dacă să o cumperi sau să o faci acasă. Câteva ingrediente sunt suficiente și nici nu ai nevoie de un aparat de înghețată, ci doar de un blender. Printre altele, blenderul poate fi util și pentru a pregăti o altă gustare de vară. Gata în câteva minute, proaspătă și cremoasă: cafeaua cu gheață va deveni noua ta gustare preferată.
Dacă ești fan al cafelei și poate bei mai mult de una pe zi, știi că există o alternativă delicioasă de vară: cafeaua cu gheață? O cremă moale cu o aromă inconfundabilă, care se face prin simpla combinare a trei ingrediente: cafea, zahăr și smântână.
Cu toate acestea, acest ultim ingredient ar putea fi o problemă pentru cei care au intoleranță la lactoză. Dar nu este necesar să te privezi de plăcerea unei creme bune de cafea: aceeași consistență cremoasă se obține prin înlocuirea smântânii cu apă.
Cea mai ușoară înghețată din banane: ai nevoie de trei produse din cămară
Crema se poate face atât cu cafea moka, cât și cu cafea instant. În primul caz este suficientă gheața, în celalalt caz trebuie adăugata apă. Și dacă deja îți faci griji în privința caloriilor, nu există niciun motiv să fii îngrijorare cu privire la numărarea lor. De fapt, dacă îți place cafeaua amară nu adăuga zahăr sau alege un îndulcitor.
În ceea ce privește metoda de preparare, așa cum era de așteptat, ai nevoie de un blender clasic. Singura precauție: dacă aparatul are lame mici și delicate, sfatul este să spargi gheața înainte de a o amesteca. În cele din urmă, dacă vrei să ornezi mai departe crema de cafea, adaugă cacao sau scorțișoară.
Dacă, pe de altă parte, așteptați cu nerăbdare o înghețată cu fructe, aruncă o privire în frigider să vezi ce fructe ai. După ce bați iște frișcă cu lapte condensat, adaugă-le peste căpșunile curățate și amestecă cu o spatulă. Adaugă un strop de limoncello sau rom după gust.
-------------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmo
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News