Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cum i-ar fi minițit Ciucă pe românii din Spania. Senator USR: "Trebuie să-și dea demisia"
WhatsApp
Radu Mihail, senator USR de Diaspora, spune ca Nicolae Ciucă i-a mințit pe românii din Spania în timpul vizitei oficiale din această țară. 

Senatorul USR Radu Mihail cere demisia lui Nicolae Ciucă de la conducerea Senatului. Cererea vine după ce Nicolae Ciucă i-ar fi mințit pe românii din Spania, spunând că în circuitul legislativ din Parlament nu există nicio inițiativă pentru îmbunătățirea procesului electoral pentru alegerile europarlamentare.

Radu Mihail susține că USR a depus o inițiativa legislativă pentru a-i ajuta pe românii din diaspora, care cuprinde, printre altele, de deschiderea mai multor secții de votare în diasporă, extinderea procesului de votare pe parcursul a două zile, dar și votul peste ora 21.00. 

"Nicolae Ciucă trebuie să-și dea demisia după minciuna de la Madrid 

Prezent la Madrid, în calitate oficială, Ciucă a fost întrebat de românii din Spania ce face guvernul PSD PNL pentru ca, la alegerile viitoare din Diaspora, să nu se mai repete episoadele de bătaie de joc de la alegerile din 2019. 

Bineînțeles, Ciucă a ăăăă-ito în stilul caracteristic.

La întâlnire participa însă, în public, și colegul meu Cătălin Bochileanu, care l-a întrebat pe Ciucă și pe ceilalți senatori PNL și PSD din sală de ce blochează proiectele USR de reformă a legislației electorale care ar rezolva problemele din 2019.

Vorbim, printre altele, despre:
• deschiderea mai multor secții de votare în Diaspora;
• extinderea procesului de votare pe durata a două zile (sâmbătă și duminică);
• posibilitatea ca toți cei aflați la coadă în secție și în fața acesteia, la ora 21.00, să-și poată exercita dreptul la vot.

Nicolae Ciucă, președintele Senatului României, s-a ridicat în picioare și le-a spus românilor prezenți la întâlnire că o asemenea inițiativă legislativă nu există, că PNL nu s-a opus unor asemenea propuneri și că totul este o “manipulare”. 

Nicolae Ciucă, din postura de președinte al Senatului României, conduce ședințele Biroului Permanent în care sunt înregistrate inițiativele legislative. La finalul lunii trecute, Biroul Permanent a înregistrat și inițiativa legislativă pe care am depus-o împreună cu colegul meu, deputatul Iulian Lorincz, prin care făceam propunerile de mai sus. 

Mai mult, am și trimis o scrisoare liderilor de grup PSD și PNL din Parlament prin care îi rugam să susțină această propunere, pentru a-i sprijini pe Românii din Diaspora. 

Inițiativa legislativă este înregistrată pe site-ul Senatului. O găsiți în comentarii.

Minciuna nu se oprește însă aici. PNL-ul lui Ciucă a votat împotrivă pe o lege asemănătoare, depusă tot de mine și Iulian Lorincz, care se referea la îmbunătățiri ale procesului de vot la alegerile europarlamentare atât în țară cât și în Diaspora. Rezultatul votului este, de asemenea, înregistrat, îl găsiți în comentarii.

Refuz să cred că Nicolae Ciucă nu știe ce votează și ce legi îi trec pe biroul de la Senat. Atunci de ce se teme să recunoască că el și PNL se opun unor măsuri care ar aduce și mai mulți români la vot, la europarlamentare? 

De fapt, PSD și PNL chiar atât de tare se tem de votul românilor.

Să minți în acest fel este inacceptabil", a scris Radu Mihail pe Facebook.  

vot-diaspora-usr_06535800

În cadrul unei vizite pe care a efectuat-o recent la Madrid, Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu mai mulți români din Spania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel