Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cum faci cartofi pai fără nicio picătură de ulei, la cuptor. Sunt delicioși și sănătoși. Trucul pentru a-i face crocanți
WhatsApp
Cartofii prăjiți sunt preferații tuturor, însă persoanele preocupate de o alimentație echilibrată îi evită, pentru că știu că, deși delicioși, cartofii pai nu sunt cea mai sănătoasă alegere. Trecând peste cantitatea mare de grăsimi a cartofilor prăjiți, aceștia au și un conținut caloric mare, ceea ce înseamnă că și silueta ta va avea de suferit dacă obișnuiești să mănânci des acest preparat.
Cum faci cartofi pai fără nicio picătură de ulei, la cuptor. Sun delicioși și sănătoși. Trucul pentru a-i face crocanți

Vă prezentăm o variantă simplă de a pregăti cartofi pai la cuptor. Nu folosim ulei, nu îi prăjim, dar îi gătim la cuptor.

Ingrediente pentru cartofi pai fără ulei la cuptor:

5 cartofi,

2 albușuri,

o jumătate de linguriță de sare,

o jumătate de linguriță de piper,

o jumătate de linguriță de boia de ardei dulce.

 

Cum faci cartofi pai fără nicio picătură de ulei, la cuptor. Sunt delicioși și sănătoși. Trucul pentru a-i face crocanți. Mod de preparare

 

Bateți albușurile pe care le veți amesteca bine cu condimentele.  Puneți cartofii tăiați păi într-un castron adânc. Turnați peste ei amestecul de albușuri cu condimente. Amestecați bine cu mâinile pentru că toate fășiile de cartof să fie acoperite uniform cu mix-ul de ou și mirodenii.

 

Cartofi crocanți, aurii, delicioși și dietetici: Cinci secrete ale bucătarilor pentru a pregăti acest super​-aliment

Așezați cartofii într-o tavă tapetata cu hârtie de copt. Aveți grijă să îi puneți într-un singur strat. Nu se vor găti corespunzător dacă așezați cartofii unii peste alții. De asemenea, ar fi bine să nu îi lipiți, pentru a permite căldurii cuptorului să circule corespunzător, iar cartofii să se gătească uniform.

 

Batoane de cartofi, rețeta simplă: crocante la exterior, moale la interior și cu un gust divin

Introduceți tavă în cuptorul preîncălzit, la 220 de grade. După 10 minute, scoateți cartofii și asigurați-va că îi întoarceți pentru a se coace și pe cealaltă parte. După alte 10-12 minute la cuptor și când au căpătat o culoare frumoasă, arămie, cartofii păi sunt gata.

 

Omletă de cartofi la cuptorul cu microunde. Rețeta simplă și rapidă, ideală pentru un mic dejun rapid

Fie prea țări, fie mai mult fierți decât crocanți, cartofii prăjiți au nevoie de puțin mai multă atenție decât le este acordată, în grabă de a găti cea mai rapidă garnitură. Află cum să faci cei mai buni cartofi prăjiți la ține acasă și nu vei mai fi niciodată dezamăgit de rezultat.

 

Cum să faci cartofi pai la cuptor, pas cu pas

 

Alege corect cartofii folosiți. Nu poți folosi orice tip de cartofi pentru a obține cartofi pai perfecți. Cel mai potrivit soi în această situație sunt cartofii cu coajă albă, care rămân moi la interior, chiar dacă ei capătă o crustă  la exterior.

Taie-i cu atenție - după curățare, cartofii trebuie să fie tăiați în fâșii nici prea groase, dar nici prea subțiri, de aceeași dimensiune. În caz contrar, feliile groase nu se vor găti bine, iar cele subțiri se vor arde.

 

Bombe de cartofi: O explozie de arome căreia nu-i vei rezista. Le vei face din nou și din nou

Șterge-i bine. După ce îi speli, trebuie neapărat să folosești un șervețel de hârtie pentru a îndepărta umezeala de la suprafața cartofilor. Oricât de bine ar fi aceștia scurși, trebuie să îi și ștergi, întrucât apa va împiedica formarea acelei cruste crocante.

Folosește ulei, dacă pregătești cartofii la cuptor nu înseamnă că trebuie să renunți complet la ulei. Un strat subțire de ulei de măsline va ajuta cartofii să capete o crustă crocantă. La o jumătate de kilogram de cartofi poți folosi una sau două linguri de ulei de măsline. Masează bine cartofii cu ulei pentru ca acesta să fie distribuit în mod egal. Altă opțiune este să pulverizezi ulei peste ei, dar tot trebuie să îi masezi pentru a-i acoperi bine pe toți. Dacă nu vei folosi deloc ulei, textura acestora va fi de cartof copt, nicidecum de cartof prăjit, așa cum îți dorești.

Chiftele siciliene din cartofi. O rețetă delicioasă, ideală pentru cină sau ca aperitiv. Trucul bucătarilor italieni

Întinde-i pe tavă acoperită cu hârtie de copt. Așază apoi fâșiile de cartof una lângă alta, fără să le lipești și fără să faci mai multe straturi. Astfel, cartofii vor fi gătiți în mod uniform. Cartofii care nu au suficient loc se vor fierbe, mai degrabă, nu vor capăta crustă.

Setează temperatura optimă. Ideal ar fi să preîncălzești cuptorul la temperatura de 230 de grade Celsius. Numai după ce cuptorul a atins această temperatură poți introduce tava. Acest lucru îți garantează o crustă aurie perfectă.

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

[citeste si]

  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel