Vă prezentăm o variantă simplă de a pregăti cartofi pai la cuptor. Nu folosim ulei, nu îi prăjim, dar îi gătim la cuptor.
Ingrediente pentru cartofi pai fără ulei la cuptor:
5 cartofi,
2 albușuri,
o jumătate de linguriță de sare,
o jumătate de linguriță de piper,
o jumătate de linguriță de boia de ardei dulce.
Bateți albușurile pe care le veți amesteca bine cu condimentele. Puneți cartofii tăiați păi într-un castron adânc. Turnați peste ei amestecul de albușuri cu condimente. Amestecați bine cu mâinile pentru că toate fășiile de cartof să fie acoperite uniform cu mix-ul de ou și mirodenii.
Așezați cartofii într-o tavă tapetata cu hârtie de copt. Aveți grijă să îi puneți într-un singur strat. Nu se vor găti corespunzător dacă așezați cartofii unii peste alții. De asemenea, ar fi bine să nu îi lipiți, pentru a permite căldurii cuptorului să circule corespunzător, iar cartofii să se gătească uniform.
Batoane de cartofi, rețeta simplă: crocante la exterior, moale la interior și cu un gust divin
Introduceți tavă în cuptorul preîncălzit, la 220 de grade. După 10 minute, scoateți cartofii și asigurați-va că îi întoarceți pentru a se coace și pe cealaltă parte. După alte 10-12 minute la cuptor și când au căpătat o culoare frumoasă, arămie, cartofii păi sunt gata.
Fie prea țări, fie mai mult fierți decât crocanți, cartofii prăjiți au nevoie de puțin mai multă atenție decât le este acordată, în grabă de a găti cea mai rapidă garnitură. Află cum să faci cei mai buni cartofi prăjiți la ține acasă și nu vei mai fi niciodată dezamăgit de rezultat.
Alege corect cartofii folosiți. Nu poți folosi orice tip de cartofi pentru a obține cartofi pai perfecți. Cel mai potrivit soi în această situație sunt cartofii cu coajă albă, care rămân moi la interior, chiar dacă ei capătă o crustă la exterior.
Taie-i cu atenție - după curățare, cartofii trebuie să fie tăiați în fâșii nici prea groase, dar nici prea subțiri, de aceeași dimensiune. În caz contrar, feliile groase nu se vor găti bine, iar cele subțiri se vor arde.
Bombe de cartofi: O explozie de arome căreia nu-i vei rezista. Le vei face din nou și din nou
Șterge-i bine. După ce îi speli, trebuie neapărat să folosești un șervețel de hârtie pentru a îndepărta umezeala de la suprafața cartofilor. Oricât de bine ar fi aceștia scurși, trebuie să îi și ștergi, întrucât apa va împiedica formarea acelei cruste crocante.
Folosește ulei, dacă pregătești cartofii la cuptor nu înseamnă că trebuie să renunți complet la ulei. Un strat subțire de ulei de măsline va ajuta cartofii să capete o crustă crocantă. La o jumătate de kilogram de cartofi poți folosi una sau două linguri de ulei de măsline. Masează bine cartofii cu ulei pentru ca acesta să fie distribuit în mod egal. Altă opțiune este să pulverizezi ulei peste ei, dar tot trebuie să îi masezi pentru a-i acoperi bine pe toți. Dacă nu vei folosi deloc ulei, textura acestora va fi de cartof copt, nicidecum de cartof prăjit, așa cum îți dorești.
Întinde-i pe tavă acoperită cu hârtie de copt. Așază apoi fâșiile de cartof una lângă alta, fără să le lipești și fără să faci mai multe straturi. Astfel, cartofii vor fi gătiți în mod uniform. Cartofii care nu au suficient loc se vor fierbe, mai degrabă, nu vor capăta crustă.
Setează temperatura optimă. Ideal ar fi să preîncălzești cuptorul la temperatura de 230 de grade Celsius. Numai după ce cuptorul a atins această temperatură poți introduce tava. Acest lucru îți garantează o crustă aurie perfectă.
Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News