Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rareş Bogdan "explică" legea cu dedicație pentru Iohannis și aruncă vina pe PSD: "Nu lăsăm pe nimeni în urmă"
WhatsApp
Rareş Bogdan a explicat legea cu dedicație pentru Iohannis și aruncă vina pe PSD pentru modul în care a fost prezentată situația în spațiul public. 

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a clarificat, în contextul speculațiilor apărute recent, că nu există nicio intenție de a adopta o Ordonanță de Urgență (OUG) pentru modificarea Legii Electorale care să-i permită președintelui Klaus Iohannis să candideze la Senat fără a demisiona din funcția de președinte. Rareș Bogdan a afirmat că informațiile vehiculate în spațiul public, conform cărora PNL, în colaborare cu PSD, ar încerca să faciliteze acest lucru printr-o OUG, sunt false.

Rareș Bogdan a subliniat că PNL nu a cerut niciodată premierului să emită o ordonanță de urgență pentru a-i permite lui Klaus Iohannis să candideze independent pe listele PNL. Potrivit acestuia, singura acțiune întreprinsă de partid a fost depunerea unui amendament la legea privind alegerea Camerei Deputaților și Senatului, prin intermediul liderilor celor două Camere ale Parlamentului.

Amendamentul vizează modificarea Legii 208/2015, în special articolul 5, alineatul 2, pentru a permite președintelui în funcție să candideze pe listele unui partid politic în ultimele trei luni de mandat.

"Nu s-a pus problema unui OUG de modificare a Legii Electorale.

Nimeni din PNL nu a solicitat premierului să dea Ordonanţa de Urgenţă astfel încât Preşedintele Klaus Iohannis să poată candida independent pe listele PNL.

PNL a depus prin liderii celor două Camere ale Parlamentului un amendament la legea privind alegerea Camerei Deputaţilor şi Senatului care să-i permită Şefului Statului să candideze pe listele unui partid politic în ultimele 3 luni de mandat.

Este vorba de un amendament care ar urma sa modifice Legea 208/2015 prin care s-ar modifica art.5, alin.2 din această lege.

Ceea ce a apărut în spaţiul public, citând surse PSD, este pură ficţiune cu unicul scop de a-l prezenta pe actualul premier ca pe 'eroul de la Termopile'.

Nu este prima dată şi probabil nici ultima când strategii PSD încearcă asemenea jocuri de imagine, dar opinia publică trebuie să ştie.

PNL nu a solicitat aşa ceva.

Suntem un partid al legii şi vom respecta cu sfinţenie legea.

Aşa că, legea fiind organică, aceasta se va vota în Camera Deputaţilor cu majoritate calificată.

Sunt absolut convins că toţi cei care astăzi încearcă să fie 'eroii respectării legii', vor vota.

Nu am nici cea mai mică îndoială că legea va trece.

Nu lăsăm pe nimeni în urmă.

Nu uităm. Avem caracter. Ştim ce avem de făcut .

Şocul de ieri şi de astăzi se va transforma în izbânda de mâine.

Folosim experienţa. Ne respectăm preşedinţii de partid şi de ţară. Privim spre viitor.

AVEŢI ÎNCREDERE!", a scris Rareș Bogdan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
pixel