Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cum curățăm mașina de spălat rufe, pentru a îndepărta mucegaiul și mirosul urât fără a utiliza înălbitor? Soluții rapide și utile
WhatsApp
Mașina de spălat este un aparat electrocasnic pe care practic toată lumea îl are în casă și este aliatul nostru numărul unu pentru curățarea hainelor. De obicei, nu este dificil de utilizat; trebuie doar să înțelegeți semnificația diferitelor simboluri și butoane. Totuși, după ce am folosit-o de nenumărate ori este timpul să ne ocupă și de curățarea temeinică a mașinii de spălat.
cum se curățăm mașina de spălat rufe, pentru a îndepărta mucegaiul și mirosul urât fără a utiliza înălbitor Soluții rapide și utile.

Compartimentul, în care turnăm detergent și balsam, precum și cuva, care reține murdăria pentru a curăța hainele, sunt doar două dintre componentele care se murdăresc mai des și mai ușor.

La acestea se adaugă și garnitura cuvei, adesea neglijată, care poate fi un recipient pentru germeni, bacterii, mucegai și murdărie.

Vezi și: Trei trucuri eficiente, care curăța și parfumează canalizarea. Oțetul și bicarbonatul au o concurență serioasă

 

Împreună, acestea își pot cauza un miros urât, pe care îl simțim, adesea, când deschidem mașina de spălat. mai mult, aceste minor urât poate fi absorbit de haine.

Cum, deci, să curățăm mașina de spălat ca să fie ca nouă? Articolul de astăzi ne-ar putea oferi sfatul pe care îl căutăm.

 

Cum se curățăm mașina de spălat rufe, pentru a îndepărta mucegaiul și mirosul urât fără a utiliza înălbitor? Soluții rapide și utile

 

În primul rând, am putea lăsa deoparte produsul chimic, care îl folosim, de obicei, la curățarea mașinii de spălat, adică înălbitorul.

Așa că am putea să ne luăm rămas bun și de la mirosul său înțepător și  să scăpăm de pericolul de a păta hainele și podeaua.

În schimb vom folosi produse naturale și  ecologice.

Mai mult, nici măcar nu vom folosi nici ucigașul de mucegai, prin excelență, printre remediile casnice și anume peroxidul de hidrogen.

Le vom înlocui cu ceva total natural și cu un miros mult mai plăcut.

 

Încearcă și: Cum să curățați, rapid, covorul de părul animalelor de companie. În doar trei minute și cu un truc simplu, casa va străluci

 

Din nou, nu vom folosi apă obișnuită de la robinet pentru clătire sau în compuși, ci apă distilată. Acesta, fiind lipsit de microorganisme, săruri minerale și alte impurități, este deosebit de potrivită pentru limitarea formării calcarului dat de orice reziduu.

Pentru a elimina mucegaiul am putea pregăti o soluție bazată pe:

100 ml apă distilată;

10 picături de ulei de arbore de ceai.

Turnam totul într-o sticla cu pulverizator, scuturăm și pulverizam mașina de spălat atât în exterior, cât și în toate fisurile interne la care putem ajunge. Lăsăm să acționeze 10 minute și apoi o ștergem cu un burete obișnuit de bucătărie. La final, trecem o foaie de hârtie absorbantă pentru a îndepărta restul reziduului.

 

Consultă și: De ce să pui o rolă de hârtie igienică în frigider: un truc pe care oricine trebuie să-l știe

 

Cum se curățăm mașina de spălat rufe, pentru a îndepărta mucegaiul și mirosul urât fără a utiliza înălbitor? Soluții rapide și utile

 

După acest pas ar trebui să mergem la curățare și parfumare. Pentru a face acest lucru, am putea crea o pastă bazată pe: 

3 linguri de bicarbonat de sodiu (deodorant);

sucul filtrat de lămâie (degresant, dezinfectant);

o lingura de oțet alb (detartrant, demachiant);

5 picături de ulei esențial de lavandă.

Amestecăm bine toate ingredientele și pulverizăm în interiorul mașinii de spălat.  După ce clătim mereu cu apă distilată, luăm o cârpă curată și ștergem bine cuva mașinii și garnitura. Așadar, iată cum putem curăța  garnitura mașinii de spălat cu această „rutină de frumusețe” bazată pe produse naturale.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel