Rețeta de cuiburi cu brânză dulce provine din Polonia și se face cu un aluat de drojdie ușor care este acoperit cu umplutură de brânză dulce. În continuare aluatul poate fi acoperit cu orice umplutură de fructe, migdale sau semințe de mac, dacă se dorește. După coacere, pot fi presărate cu zahăr de cofetărie sau cu o glazură plată.
Deși cuiburile cu brânză dulce sunt de obicei considerate un produs de patiserie pentru micul dejun, în Polonia, acestea sunt servite oricând.
Ingrediente aluat:
- 3 ouă
- 80 ml ulei de măsline presat la rece
- 125 g zahăr
- 100 g iaurt acru
- praf de sare
- 600 făină
- 1 pachet praf de copt
Ingrediente umplutură:
- 500 g brânză de vaci
- 250 g smântână (40%) cu conținut scăzut de grăsimi
- 4-5 linguri miere
- 1 lingură scorțișoară măcinată
- 100 g zahăr
- Gălbenușuri de ou pentru margini
- Semințe de susan
Pentru aluat, amestecați ouăle, uleiul de măsline, zahărul, un praf de sare și iaurtul. Frământați făina și praful de copt până când aluatul nu mai devine lipicios și rulați-l într-o bilă. Acoperiți aluatul sau înveliți-l în folie alimentară și puneți-l la frigider pentru cel puțin 30 de minute.
Pentru umplutură se amestecă brânza (scursă de excesul de lichid) cu mierea, scorțișoara și zahărul pentru a forma un amestec omogen.
Se întinde aluatul pe o suprafață în făina și se taie cercuri de aproximativ 10 cm cu un pahar sau alt obiect .
Sfat: Rulează aluatul din nou peste cercurile individuale înainte de umplere pentru a restabili dimensiunea de aproximativ 10 cm.
Acum puneți o linguriță bună de umplutură în centrul fiecărui cerc. Ungeți marginile cu gălbenuș de ou și pliați-le din exterior spre interior, astfel încât să rămână aproximativ 2 cm de spațiu la mijloc. La sfârșit așezați cuiburile cu brânză pe o tavă de copt tapetată cu pergament.
Coace desertul la cuptor pentru aproximativ 30 de minute pe grătarul din mijloc. Se lasă să se răcească și poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News