Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
CTP : Tunuri cu apă, gaze lacrimogene, cai, bastoane date în cetățeni pașnici care stăteau cu mâinile în sus
WhatsApp

Cristian Tudor Popescu  a declarat la digi 24  că manipularea urmărită prin violențele de vineri seara a fost ca oamenii să rămână acasă.

"Și în al doilea rând să fie intimidați cei care se mai gândesc să mai participe la alte proteste, având în vedere gradul de violență înregistrată aseară în piață", a declarat CTP la digi 24

„Doamna Carmen Dan, în calitate de ministru de Interne, își asumă automat ce s-a întâmplat aseară. Ceea ce a făcut corect președintele Iohannis – să ceară anchetă făcută de Parchetul general. Este bine că Parchetul s-a autosesizat înainte de cererea președintelui Iohannis și a declanșat această anchetă.

Acesta este unul dintre obiectivele a ceea ce am văzut aseară, de manipulare – oamenii să rămână acasă, milioanele de români care nu s-au aflat în piață să rămână cu impresia unei manifestări violente îndreptate împotriva autorităților. Și în al doilea rând să fie intimidați cei care se mai gândesc să mai participe la alte proteste, având în vedere gradul de violență înregistrată aseară în piață.

Jandarmii nu au fost agresivi de la începutul manifestației, nu au intervenit. Indivizii aceia violenți au început de la ora 16:00, iar jandarmii nu au intervenit ore bune. Au fost lăsați să devină violenți, să apară cât mai multe imagini cu violență, pentru a justifica intervenția pe cât de violentă, pe atât de aberantă, de după ora 21:00, care oricum era programată... fuseseră instruiți ca la momentul potrivit ca imagine, să dezlănțuie acea năvală asupra întregii mulțimi aflate în piață cu tunuri cu apă, gaze lacrimogene, cai, bastoane date în cetățeni pașnici care stăteau cu mâinile în sus.”".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel