Crullers sau gogoșile pufoase franceze pot fi acoperite cu ciocolată, cu zahăr și scorțișoară sau cu ce glazură delicioasă preferați. Acest desert este un dulce tradițional franțuzesc rafinat care creează dependență, deoarece sunt delicioase.
Dacă nu ai pregătit niciodată crullers franțuzești și nu știi cum se fac, ai ajuns la locul potrivit, pentru că la StiriDiaspora.ro te învățăm cum să faci gogoși franțuzești rafinate. Citiți mai departe și pregătiți ingredientele pentru a face un preparat perfect!
- 125 mililitri de lapte
- coaja de la 1 portocală
- 25 de grame de zahăr
- 50 de grame de unt nesărat
- 75 de grame de făină
- 1 praf de sare
- 1 ou
- 1 albuș de ou
- 500 de mililitri de ulei de floarea soarelui pentru prăjit.
Pentru glazura:
- 50 de grame de zahăr pudră
- 25 de grame de miere
- 1 lingură de apă
Pentru a începe să pregătiți rețeta Crullers, mai întâi spălați bine portocala și uscați-o cu hârtie absorbantă. În continuare, curățați portocala de coajă, de preferință ar fi să nu prindeți partea albă, și adăugați coaja împreună cu laptele într-o cratiță la foc.
Când este fierbinte, fără să dea în clocot, adăugăm zahărul, amestecăm și lăsăm să se dizolve. Odată ce zahărul s-a topit, se adaugă untul tăiat bucăți și se amestecă cu o lingură până s-a dizolvat complet și totul este un amestec omogen. Când totul este bine dizolvat, îndepărtați coaja de portocală.
Puneți praful de sare în făină și adăugați dintr-odată în laptele fierbinte. Se reduce puțin focul și se amestecă făina cu laptele. Se lasă apoi să fiarbă și, între timp, se amestecă până când aluatul se desprinde de pereți și formează o bilă.
Scoateți cratița de pe foc și puneți bila rezultată de crullers într-un alt castron. Apoi, bateți ușor oul și adăugați-l în aluatul de crullers. Se amestecă bine până se încorporează oul bătut.
În continuare adăugăm albușul și lucrăm mixând până se integrează bine în aluat. Adăugăm aluatul de crullers într-o pungă de patiserie cu duză ondulată și lăsăm să se răcească puțin.
În timp ce aluatul se răcește, tăiați 10x10 pătrate de hârtie de pergament. În continuare, cu ajutorul unui tăietor rotund, a unui capac sau a unui pahar, desenează pe fiecare pătrat de hârtie un cerc de aproximativ 8 centimetri diametru.
Cu ajutorul pungii de patiserie, desenați crullerele franțuzești în cercurile pe care le-ați desenat pe hârtie. Încearcă să faci cercurile groase și cu aluatul bine presat.
Sfat: ca să se desprindă bine crullerele de pe hârtie, puteți unge fiecare cerc cu puțin ulei de floarea soarelui și apoi trageți crullerele cu punga.
Încinge uleiul de floarea soarelui într-o cratiță mare și când este foarte fierbinte, adaugă hârtiile cu aluatul crullers. Nu puneți prea multe deodată, ca să se prăjească bine. La scurt timp după introducerea crullerelor pentru a le prăji, puteți îndepărta cu grijă hârtiile, ar trebui să o faceți cu clești de bucătărie. Apoi, rumeniți ușor gogoșile franțuzești pe fiecare parte și scoateți-le pe o farfurie tapetată cu hârtie de bucătărie.
Pentru a face glazura, cerneți zahărul pudră într-un bol și adăugați mierea și o lingură de apă. Amestecă bine.
Sfat: ar trebui să existe o glazură care să nu fie excesiv de lichidă. Dimpotrivă, dacă este prea groasă, mai poți adăuga puțină apă.
Turnați glazura peste crullerele franțuzești încă fierbinți.
Serviți crullerele franțuzești imediat, deoarece sunt mult mai bune proaspăt făcute. O adevărată încântare, le vei iubi! Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News