Cozile de la cofetăria lui Ansel Dominique atestă succesul copleșitor al acestui dulce în New York, prețul fiind de 5 dolari. Pe piața neagră, prețul ajunge la cifre astronomice. Nu, nu este o glumă, este o nebunie.
2 pachete aluat foitaj congelat
Făină
100 ml lapte
Ulei
37 g pudră de budincă cu gust de vanilie
35 g zahăr
100 ml smântână
100 g zmeură colorant alimentar roșu
Bomboane colorate din zahăr
Glazură albă
Presară puțină făină pe masa de lucru și întinde un aluat foietaj, unge-l cu apă și pune cealaltă foaie de aluat deasupra. Întinde pentru ca foile să se întrepătrundă cu un sucitor, mai unge aluatul cu apă și de la dreapta la stânga pliează la mijloc de atâtea ori până când se obține un pătrat de aprox. 25 x 25 cm. Pune-l la frigider pentru aproximativ o oră.
Între timp, pudra de budincă se amestecă cu 3 linguri de lapte, iar restul laptelui îl punem la fiert cu smântâna și zahărul. Adăugăm pudra de budincă și lăsăm un minut amestecând continuu. O luăm de pe foc, o lăsăm la răcit.
Scoatem aluatul din frigider și cu o formă facem cercuri cu un diametru de aproximativ 8 cm. Cu o formă mai mică se va decupea o gaură, în mijlocul cercului de aluat.
Punem la încins uleiul într-o friteuză sau o oală înaltă și prăjim cercurile până se rumenesc. Le scoatem pe un prosop de hârtie și le lăsăm la răcit.
După ce s-a răcit budinca, tăiem zmeura, o încorporăm în budincă. Puteți folosi ce arome vă plac, gemuri sau chiar ciocolată.
Gogoșile se taie pe orizontală și se umplu cu crema preferată.
Glazura se topește conform indicațiilor de pe ambalaj și se colorează, dacă se dorește, cu culoare alimentară roșie.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News