Ați făcut vreodată croissante de la zero? Acest croissant semi-făcut în casă din foietaj ia sarcina dificilă de a face croissante și o simplifică, dar în același timp vă oferă rezultate apetisante! Gata în mai puțin de 30 de minute în total, nu trebuie să vă petreceți toată ziua făcând aluatul și apoi coacerea croissantelor.
Secretul rețetei constă în utilizarea aluatului pre-făcut pentru a face croissante umplute. Este incredibil de ușor de lucrat și dă rezultate minunate și moi de fiecare dată.
- 2 foi de aluat cumpărat
- 300 g de ciocolată neagră, poți folosi tablete de ciocolată cu 60% cacao
- 1 ou
- 1 lingură de apă
Pasul 1 - Pregătiți aluatul.
Pentru început, preîncălziți cuptorul fie la 200 grade Celsius, fie la temperatura indicată pe ambalajul aluatului pe care îl folosiți. În timp ce cuptorul se încălzește, deschideți aluatul și puneți-l pe o suprafață ușor făinată. Presărați cu făină pe un tăvălug și întindeți ușor aluatul într-un dreptunghi de aproximativ 14 centimetri lățime pe 12 centimetri înălțime.
Pasul 2 - Umpleți forma și umpleți aluatul.
Tăiați aluatul în 6 triunghiuri. Apoi, tăiați batonul de ciocolată în bucăți mici. Puneți o bucată de ciocolată în capătul lat al fiecărui triunghi.
Cu ciocolata la locul ei, înfășurați aluatul de la capătul lat al triunghiului până la capătul ascuțit, păstrând vârful centrat, astfel încât să cadă peste partea de sus a croissantului. Se repetă acest lucru pentru fiecare bucată de aluat.
După ce toate cele 6 sunt umplute cu ciocolată, se deschide a doua foaie de aluat pufos și se repetă aceiași pași: se întinde aluatul, se taie în triunghiuri, se umple cu ciocolată și apoi se rulează.
Pasul 3 - Faceți și folosiți lavajul de ouă.
Într-un castron mic, bateți oul și apa împreună pentru a face o spălare cu ou.
Apoi, așezați croissantele rulate pe o foaie de copt tapetată cu pergament și ungeți cu puțină spumă de ou peste fiecare croissant.
Pasul 4 - Coaceți croissantele.
Puneți croissantele în cuptor și coaceți-le timp de 15 minute sau până când capătă o culoare maro-aurie pe partea superioară și pe laterale.
Când sunt gata, scoateți-le din cuptor și lăsați-le să se răcească la temperatura camerei.
Pasul 5- Pregătiți stropitoarea de ciocolată.
În timp ce prăjiturile se răcesc, tocați cele 100 g de ciocolată rămase și puneți-le într-un vas rezistent la microunde. Puneți la cuptorul cu microunde timp de aproximativ 15 secunde de fiecare dată, amestecând bine între ele, și gătiți până când ciocolata este complet topită și netedă.
Odată ce ciocolata este netedă, stropiți-o peste croissante și lăsați-o să se răcească înainte de a o servi.
Nu toată ciocolata este creată la fel. Cu cât ciocolata este de mai bună calitate, cu atât mai bine.
În mod tradițional, un croissant cu ciocolată folosește ciocolată neagră sau dulce-amăruie. Bineînțeles, dacă doriți să folosiți ciocolată cu lapte, nu ne lăsați să vă reținem! Dă-i drumul!
Vezi și: Focaccia cu măsline, roșii și rozmarin. Rețeta italienească tradițională care îți lasă gura apă
În cele mai multe cazuri, diferența constă în formă. Au în comun aceleași ingrediente, deși unele rețete pot varia puțin.
De obicei, pliați pain au chocolat în formă dreptunghiulară, în timp ce, de obicei, rulați croissantele în formă de semilună.
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News